Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal impulsa un cicle temàtic d’iniciació a la cultura visual Aquest dimecres a les 19 h tindrà lloc la primera sessió, que repassarà els personatges i els fenòmens cabdals que van fer possible la invenció de la fotografia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ateneu Municipal impulsa un cicle temàtic d’iniciació a la cultura visual

Aquest dimecres a les 19 h tindrà lloc la primera sessió, que repassarà els personatges i els fenòmens cabdals que van fer possible la invenció de la fotografia

El cicle d'iniciació a la cultura visual tindrà lloc cada dimecres fins el 22 de juny a l'Ateneu Municipal.
El cicle d'iniciació a la cultura visual tindrà lloc cada dimecres fins el 22 de juny a l'Ateneu Municipal

L’Ateneu Municipal impulsa un cicle temàtic d’iniciació a la cultura visual en el marc de la seva programació de primavera. Es tracta d’una introducció al gènere de la fotografia com a fenomen cultural i històric, on durant cinc sessions es repassaran les novetats i les tendències que han marcat el desenvolupament del món de la fotografia al llarg dels anys, des dels seus inicis fins a l’actual societat d’alt consum audiovisual.

Aquest dimecres 25 de maig es donarà el tret de sortida al cicle amb la sessió La fotografia abans de la fotografia, que se centrarà en els descobriments, els personatges històrics i les primeres invencions que van possibilitar la creació de la fotografia. A partir d’aquesta primera trobada, cada dimecres fins el 22 de juny tindran lloc les diferents sessions programades, tot seguint un fil cronològic. Així, s’abordarà l’expansió i professionalització de la fotografia durant el segle XIX (1 de juny), les avantguardes del segle XX i la influència dels processos bèl·lics d’aquest segle en el gènere (8 de juny), la ràpida expansió i evolució de la fotografia després de la Segona Guerra Mundial i l’aparició de les càmeres de petit format (15 de juny) i les conseqüències de l’actual societat d’alt consum audiovisual (22 de juny).

El cicle serà conduït per la periodista i fotògrafa rubinenca Laia Oller, que també és membre del col·lectiu impulsor del Peacock Rubí Art Festival, una mostra col·lectiva d’art emergent de diferents disciplines que la propera tardor celebrarà la seva segona edició a la ciutat. Totes les conferències començaran a les 19 h i, en acabar, s'obrirà un petit espai de debat i un torn de preguntes amb el públic assistent.