Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal ofereix el curs 'Acollida, creixement i relleu a les associacions' Es tracta d’una formació gratuïta dirigida al teixit associatiu de la ciutat que es durà a terme els dies 16 i 18 de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal ofereix el curs 'Acollida, creixement i relleu a les associacions'

Es tracta d’una formació gratuïta dirigida al teixit associatiu de la ciutat que es durà a terme els dies 16 i 18 de febrer

El curs 'Acollida, creixement i relleu a les associacions' s’impartirà a l’equipament municipal (foto: Lídia Larrosa).
El curs 'Acollida, creixement i relleu a les associacions' s’impartirà a l’equipament municipal (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí organitza els dies 16 i 18 de febrer una formació gratuïta dirigida al teixit associatiu de la ciutat que girarà al voltant de l’acollida, el creixement i el relleu a les associacions. Les inscripcions per a participar en aquest curs, que es durà a terme a l’Ateneu Municipal, ja estan obertes i es poden realitzar tant per Internet com trucant per telèfon a l’equipament.

La formació s’adreça a aquelles persones vinculades a l’associacionisme que vulguin conèixer quines són les millors estratègies per a fer créixer els equips de l’entitat, des d’una perspectiva facilitadora del relleu generacional, del compromís i del treball en equip.

El curs ‘Acollida, creixement i relleu a les associacions’ té com a objectius reflexionar al voltant de l’itinerari personal a les entitats ─i la importància de planificar-lo─, valorar la necessitat de tenir un pla d’acollida dirigit a nous membres de l’associació, així com proporcionar eines i recursos per tal d’incentivar el relleu generacional.

Una participació interna potent, distribuïda i dinàmica és una realitat desitjada per gran part del teixit associatiu, però no sempre és fàcil gestionar-la, o bé no sempre es tenen a l’abast els recursos i les eines per tal de fer-la possible. La importància del primer contacte amb una entitat determinada, la distribució de càrrecs i funcions de les persones associades o l’accés a la informació, entre d’altres, són elements cabdals que, en bona mesura, marquen el tarannà d’una entitat. Tot plegat, té un impacte en el fet que una entitat sigui més o menys atractiva i com aquesta canalitza la implicació de les persones que s’hi incorporen.

Durant el curs es tractaran temes com la millora de l’associacionisme des de les estructures participatives pròpies i l’itinerari i el creixement personal a l’associació. També s’explicarà com elaborar un pla d’acollida, la importància de planificar el relleu generacional, com dur-lo a terme i com posar en pràctica els continguts teòrics que es tractaran durant les dues sessions formatives.

El curs es durà a terme els dies 16 i 18 de febrer, de 19 h a 21 h, a l’Ateneu Municipal. Podeu inscriure-us mitjançant el següent enllaç o bé trucant per telèfon a l’Ateneu Municipal (93 588 74 73). Les places del curs són limitades i es poden inscriure un màxim de dues persones per cada entitat.