Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal acull aquest dijous la xerrada 'La crisi humanitària de les persones refugiades a Europa' L’acte, organitzat pel Consell Municipal de Cooperació, comptarà amb la participació de la regidora de Serveis a les Persones, Marta García https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal acull aquest dijous la xerrada 'La crisi humanitària de les persones refugiades a Europa'

L’acte, organitzat pel Consell Municipal de Cooperació, comptarà amb la participació de la regidora de Serveis a les Persones, Marta García

La xerrada està organitzada pel Consell Municipal de Cooperació de Rubí (foto: Localpres).
La xerrada està organitzada pel Consell Municipal de Cooperació de Rubí (foto: Localpres)

El Consell Municipal de Cooperació organitza avui dijous la xerrada La crisi humanitària de les persones refugiades a Europa. La conferència, que tindrà lloc a l’Ateneu Municipal a partir de les 19.30 h, comptarà amb la participació de la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, i de Toni Borrell, de la Plataforma Stop Mare Mortum.

Durant la seva ponència, Borrell parlarà de les causes i conseqüències de la crisi que pateixen les persones refugiades. Per la seva banda, la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis a les Persones exposarà quina és la col·laboració que ofereix Rubí per pal·liar aquesta crisi humanitària.

Entre d’altres, Marta García explicarà als assistents a la xerrada que l’Ajuntament de Rubí ha fet una aportació de 8.000 euros al Fons Català de Cooperació per donar suport a l’acollida de població refugiada que està arribant a Europa com a conseqüència dels conflictes armats a l’àrea mediterrània.

Amb l’objectiu d’ajudar aquestes persones que es veuen abocades a fugir de la guerra i dels conflictes armats a l’Orient Mitjà, el consistori rubinenc ─que compta amb una llarga trajectòria en la defensa dels Drets Humans, la solidaritat i la pau─ també ha  activat l’adreça de correu electrònic per poder canalitzar els oferiments d’ajuda de la ciutadania. Paral·lelament, s’ha obert un punt d’atenció ciutadana a l’Ateneu Municipal en el qual s’atenen les preguntes dels rubinencs sobre la crisi humanitària de les persones refugiades i es recullen les dades de tots aquells que vulguin ajudar d’alguna manera en les accions de suport als afectats. Aquest servei funciona tots els divendres de 18 h a 20 h i és gestionat per voluntariat del municipi.