Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu acull fins al 20 de novembre l’exposició “Rubí Vibra” de Mujeres Creativas del Vallès La inauguració de la mostra, inclosa a la programació del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, va comptar amb l’assistència de les regidores Maria Mas i Marta García https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu acull fins al 20 de novembre l’exposició “Rubí Vibra” de Mujeres Creativas del Vallès

La inauguració de la mostra, inclosa a la programació del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, va comptar amb l’assistència de les regidores Maria Mas i Marta García

La regidora Maria Mas ha participat al recital amb què s’ha inaugurat l’exposició (foto: Cesar Font).
La regidora Maria Mas ha participat al recital amb què s’ha inaugurat l’exposició (foto: Cesar Font)

L’Ateneu Municipal presenta fins al 20 de novembre l’exposició col·lectiva Rubí Vibra, organitzada per l’associació Mujeres Creativas del Vallès dins els actes del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La inauguració de la mostra va reunir divendres més d’un centenar de persones, entre les quals hi havia la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García.

Rubí Vibra és una exposició multidisciplinària que aplega obres artístiques de Rosario Jiménez, Malud Alcázar, Virginia Rizzo, Mariana Trinidad, Isabel Miguel Valverde, Carmen Pelegrín, Blanca Sanz, Mireia García, Montse Olaria, Montse Nogueira, Conchi Cano, María Román, Pilar Arraz, Rosy García, Sukyi Yu, Ángela Ariño i María Rosa Ramal.  Amb aquesta col·lectiva, l’entitat vol llençar un missatge unitari contra la violència cap a les dones, tot apel·lant a la complicitat entre gèneres i reivindicant un clam enèrgic en positiu.

La mostra es va inaugurar amb un recital de textos i poemes de les autores María José Clemente, Montse Clemente, Mont Gelada, Chelo López, Mercedes López, Carmen Pelegrín i Tina Pinillo. La lectura va anar a càrrec d’homes i dones sensibilitzats amb la lluita antimasclista, entre els quals hi havia les regidores Maria Mas i Marta García. “Cal agrair un cop més la implicació de Mujeres Creativas del Vallès en la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’art és un poderós instrument per fer arribar missatges rellevants al conjunt de la societat i la lluita contra la violència masclista n’és un de prioritari”, ha manifestat la regidora de Polítiques d’Igualtat.

Abans del recital, la presidenta de Mujeres Creativas del Vallès, Montse Clemente, va llegir el manifest d’aquesta entitat i es va projectar el vídeo Rubí Vibra desde el corazón de Malud Alcázar. També es va fer lectura del primer capítol del llibre autobiogràfic de Mer López Soy una divina que venció a su maltratador, encara pendent de publicació.