Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità pren forma L’entitat, de la que forma part Rubí, ha aprovat els seus estatuts a l’Assemblea Constituent celebrada aquest dijous a Mataró https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità pren forma

L’entitat, de la que forma part Rubí, ha aprovat els seus estatuts a l’Assemblea Constituent celebrada aquest dijous a Mataró

L’assemblea ha tingut lloc a La Nau Gaudí de Mataró (Foto: Romuald Gallofré).
L’assemblea ha tingut lloc a La Nau Gaudí de Mataró (Foto: Romuald Gallofré)

Rubí i vuit municipis més han celebrat aquest dijous l’Assemblea Constituent de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. La cita ha tingut lloc a la Nau Gaudí de Mataró i ha servit per aprovar els estatuts de l’organisme que està format per Rubí, Mataró, Granollers, Martorell, Mollet del Vallès, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Aquest dijous també s’ha aprovat el seu organigrama. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, serà la primera presidenta, i els alcaldes de Martorell, Xavier Fonollosa, i el de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, n’ocuparan les dues vicepresidències.

La primera sessió de treball ha servit per debatre sobre les diferents necessitats del territori en matèries com ara infraestructures de mobilitat, habitatge, sostenibilitat i l’impuls de zones de baixes emissions. També s’han aprovat els estatuts de l’organisme i la participació econòmica de cada municipi que anirà en funció del volum de població.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, que ha participat a l’acte amb la resta d’alcaldes i alcadesses, ha posat en valor el treball en comú que facilitarà aquesta entitat: “és important que les decisions que afecten el territori es decideixin al territori. A més, la col·laboració entre municipis que compartim els reptes de futur ens dona més força, més possibilitats i més eines per assolir els objectius”.

L’objectiu d’aquest nou organisme és reforçar la veu del municipalisme en la presa de decisions i oferir una visió pròpia dels municipis de la segona corona dins el desenvolupament tant de la Regió Metropolitana de Barcelona com del conjunt del territori. A l’abril va tenir lloc l’acte fundacional de la nova entitat amb la signatura de la Declaració de Martorell, que posava les bases de la tasca de l’entitat en àmbits estratègics, especialment els aspectes territorials i supramunicipal com també especial atenció a les qüestions amb component mediambiental.

L’Associació de l’Arc Metropolità està oberta a la incorporació de nous membres. Es poden sumar els municipis de més de 25.000 habitants, consells comarcals i entitats locals interessades en les finalitats del nou organisme. Les comarques dels municipis fundadors sumen 2,9 milions d’habitants. L’Associació constitueix un punt de partida que treballarà amb la voluntat d’anar incrementant progressivament la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten el conjunt de la Regió Metropolitana.