Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’AMPA de l’Escola Montserrat guanya el Concurs de comparses de Carnaval amb la proposta “Lego” L’escola de ball i teatre 8 Temps ha quedat en segona posició amb “Cats”, mentre que la tercera classificada ha estat l’AMPA de l’Escola 25 de Setembre amb “Celebrem els 50” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’AMPA de l’Escola Montserrat guanya el Concurs de comparses de Carnaval amb la proposta “Lego”

L’escola de ball i teatre 8 Temps ha quedat en segona posició amb “Cats”, mentre que la tercera classificada ha estat l’AMPA de l’Escola 25 de Setembre amb “Celebrem els 50”

Una representació de la comparsa guanyadora mostrant el guardó (foto: Localpres).
Una representació de la comparsa guanyadora mostrant el guardó (foto: Localpres)

L’AMPA de l’Escola Montserrat ha estat la guanyadora del Concurs de comparses de Carnaval d’aquest any. La seva proposta, inspirada en les populars figures de Lego, ha obtingut una valoració de 75 punts. 

En segon lloc ha quedat la comparsa Cats, de l’escola de ball i teatre 8 Temps, que recreava el musical de Broadway. El jurat ha premiat aquest grup amb 74 punts.

Els tercers classificats han estat els membres de l’AMPA de l’Escola 25 de Setembre, que han rebut 73 punts per la comparsa Celebrem els 50, amb al qual van voler representar la festa del 50è aniversari d’aquest centre educatiu.

Els tres grups premiats s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre en un acte que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i que ha comptat amb la presència del jurat del concurs, format per representants de l’Associació d’Antics Alumnes d’edRa +e i per un professor de la mateixa escola. Enguany, com a novetat, les persones encarregades de valorar les comparses han passejat d’incògnit per tota la rua, amb l’objectiu de no condicionar les coreografies i afavorir d’aquesta manera l’espectacularitat de la desfilada. Els grups guanyadors rebran 700€, 400€ i 200€ respectivament.

La rua de Carnaval ha reunit enguany 1.220 participants agrupats en 18 comparses, de les quals 17 estaven inscrites al concurs. A l’hora de puntuar-les, s’ha tingut en compte el conjunt del col·lectiu (fins a 10 punts), la creativitat del vestuari (fins a 10 punts), el suport d’elements com vehicles o carrosses (fins a 5 punts) i l’ambient musical (fins a 5 punts).

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat la bona feina de tots els grups i la gran acollida del públic, que ha omplert un recorregut que aquest any era una mica més curt com a conseqüència de les obres de millora de l’illa de vianants: “Sempre es fa bona feina [...]. Les 18 comparses de la rua han estat molt temps preparant aquesta desfilada i evidentment no ho desllueix el fet que el recorregut s’hagi escurçat”.

La gran participació ha estat el comú denominador de les activitats programades aquest Carnaval. En aquest sentit, destaca especialment el ball de la plaça Salvador Allende, que va registrar el pas de 2.825 persones durant la nit ─900 en els moments de màxima afluència─.

Enterrament de la Sardina
El Carnaval arribarà aquest dimecres a la seva fi amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. El seguici fúnebre es concentrarà a les 18 h a la plaça de Pearson, on s’explicarà la història del rei Carnestoltes i la vella Quaresma, i des d’allà s’adreçarà cap a l’Escardívol, acompanyat de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. A les 19 h, està prevista la crema de la sardina, que anirà a càrrec de la Colla de Diables de la Riera. Per a l’enterrament s’ha de vestir de dol, portar un ciri encès i una sardina penjada d’una canya.

Malgrat la fi del Carnaval, fins al 28 de març encara es podrà visitar a la sala d’exposició de l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa els treballs presentats al 31è Concurs de màscares. Entre aquests, es poden veure les quatre obres guanyadores, realitzades per Akira Hernández (1r premi de la categoria B), Jana Cots (2n premi de la categoria B), Anael Lombardo (1r premi de la categoria C) i Alexandra Amador (2n premi de la categoria C).

Imatges relacionades

Comparsa "Celebrem els 50" (foto: Localpres)
Comparsa "Celebrem els 50" (foto: Localpres)
L'AMPA de l'Escola 25 de Setembre amb el 3r premi (foto: Localpres)
L'AMPA de l'Escola 25 de Setembre amb el 3r premi (foto: Localpres)
Comparsa "Cats" (foto: Localpres)
Comparsa "Cats" (foto: Localpres)
Comparsa "Lego" (foto: Localpres)
Comparsa "Lego" (foto: Localpres)
8 Temps recollint el 2n premi (foto: Localpres)
8 Temps recollint el 2n premi (foto: Localpres)