Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alumnat participant al programa Cultura Emprenedora a l’Escola dona els seus beneficis a entitats socials L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dilluns la cloenda del projecte, que enguany ha comptat amb la participació de 225 infants de 5è de primària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alumnat participant al programa Cultura Emprenedora a l’Escola dona els seus beneficis a entitats socials

L’Ateneu Municipal ha acollit aquest dilluns la cloenda del projecte, que enguany ha comptat amb la participació de 225 infants de 5è de primària

L’alcaldessa, adreçant-se a l’alumnat (foto: Localpres).
L’alcaldessa, adreçant-se a l’alumnat (foto: Localpres)

Una trobada als jardins de l’Ateneu Municipal ha tancat aquest dilluns l’edició 2017-2018 del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE), que impulsa la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les àrees de Promoció Econòmica i Educació dels municipis participants. El projecte ha comptat enguany amb la implicació de 225 alumnes de 5è de primària de les escoles Montessori, Pau Casals, Rivo Rubeo i Teresa Altet.

Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària. El projecte defensa els beneficis d’incorporar aquesta cultura al dia a dia de les escoles: augment de la relació entre el sistema educatiu i el productiu, increment de la qualitat del treball, millora del resultats educatius i promoció de l’adquisició d’un conjunt de capacitats, habilitats i valors útils que capaciten les persones en l’impuls dels seus projectes professionals i vitals. 

Durant el curs, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport dels serveis municipals. En el cas de Rubí, els infants han constituït nou empreses: Indústries Montessori i Ridem (Escola Montessori); Imaginatis i Pau-K Pas a Pas (Escola Pau Casals); Artesania Juvenil Escolar, Marqueting-ting i Ubuntu (Escola Rivo Rubeo); i 10 Galàctic Years i Macta (Escola Teresa Altet). Per gestionar aquestes cooperatives, els nens i nenes han hagut de treballar en equip, assignant-se diferents càrrecs en funció de les seves habilitats personals. El procés es va completar fa uns dies amb l’organització d’un mercat on totes les empreses van posar a la venda els seus productes.

La cloenda del programa CuEmE ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García. La màxima responsable municipal ha recordat als infants la importància d’una activitat “que us ha ensenyat com és de complicat tenir una empresa, ser emprenedor o emprenedora [...]. Quin millor aprenentatge que poder-ho practicar. Molts de vosaltres sereu emprenedors o emprenedores i recordareu aquest projecte, com vau fer la vostra cooperativa i què vau necessitar”.

A l’acte d’aquest dilluns, l’alumnat de les quatre escoles participants ha anunciat les entitats socials a les quals destinarà els beneficis aconseguits per les seves cooperatives: Rodamons, APDIR, Save the Children i l’AMPA de l’Escola Teresa Altet. L’alcaldessa els ha agraït aquest gest solidari, tot destacant que qualsevol ajut “és molt important” per a aquestes organitzacions.