Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alumnat del Servei d’Ocupació visita Ressò Les persones que estudien els cursos de muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, rehabilitació integral d’edificis i els futurs agents energètics han conegut el projecte de sostenibilitat de l’edifici de Sant Muç https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alumnat del Servei d’Ocupació visita Ressò

Les persones que estudien els cursos de muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, rehabilitació integral d’edificis i els futurs agents energètics han conegut el projecte de sostenibilitat de l’edifici de Sant Muç

Els estudiants han conegut les característiques arquitectòniques de Ressò.
Els estudiants han conegut les característiques arquitectòniques de Ressò

L’edifici Ressò s’ha mostrat com a exemple de construcció respectuosa amb l’entorn als alumnes de diferents cursos de formació ocupacional que s’imparteixen a través del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Rubí. L’edifici de l’avinguda de Can Tapis és una infraestructura col·lectiva i un espai comunitari dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que vol catalitzar un procés de rehabilitació social i urbana. Ressò té 150 m2 i 6 metres d’alçada i respon a principis d’equilibri i sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Els estudiants han pogut comprovar com és l’edifici, quines activitats s’hi duen a terme i resoldre les seves preguntes i inquietuds. La visita al prototip solar autosuficient i sostenible inaugurat a principis d’aquest any respon a la voluntat tant de l’Ajuntament de Rubí com de tots els ens implicats en la gestió del centre de donar-lo a conèixer a la ciutadania.

La construcció, creada amb materials de baix impacte ambiental i prioritzant els sistemes passius i bioclimàtics, és un espai d’usos compartits entre els veïns i veïnes de Sant Muç, l’administració local i la UPC. No és la primera vegada que l’edifici Ressò acull activitats dirigides a estudiants: cada dimecres els alumnes d’ETSAV imparteixen l’assignatura de projectes de rehabilitació en el mateix edifici. Aquest dimarts, han passat per Ressò persones que s’estan formant en diferents disciplines vinculades a l’eficiència energètica i les energies renovables a través de diferents cursos: el de muntatge i manteniment de sistemes d’automatització industrial, el de rehabilitació integral d’edificis, i el d’Agents Energètics d’Edificis. Tres opcions formatives que a la nostra ciutat es concreten des del SIO en col·laboració amb el projecte Rubí Brilla.

El prototip ha guanyat diversos premis, entre ells el primer premi d'Innovació, el primer premi d’Arquitectura i el tercer premi d’Urbanisme i Societat al Solar Decathlon Europe 2014. L’equip de l’ETSAV també va rebre una menció d’honor a la competició de projectes universitaris del World Sustainable Building 2014 (WSB14).