Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alumnat de 4t de primària de Rubí omple l’amfiteatre del Castell amb la 8a cantata escolar L’espectacle, titulat "Càmping qui pugui!", recupera aquesta activitat musical després de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alumnat de 4t de primària de Rubí omple l’amfiteatre del Castell amb la 8a cantata escolar

L’espectacle, titulat "Càmping qui pugui!", recupera aquesta activitat musical després de la pandèmia

L’amfiteatre del Castell durant la cantata (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’amfiteatre del Castell durant la cantata (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Gairebé 800 nenes i nens de 4t de primària de pràcticament totes les escoles públiques i concertades de la ciutat han participat aquest dilluns a la 8a Cantata Escolar, que ha tingut lloc a l’amfiteatre del parc del Castell. Les famílies de l’alumnat han omplert les grades de l’auditori per seguir l’espectacle, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor d’Educació, Víctor García Correas i  la directora del Servei Educatiu de Rubí – Castellbisbal del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Mercè Cambra Martí.

Sota el títol Càmping qui pugui!, les nenes i nens han interpretat nou cançons amb l’acompanyament musical en directe del professorat de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. Així, el públic assistent ha pogut sentir Comença l’estiu (Dàmaris Gelabert), Samarreta d’imperi (Gertrudis), Bicicletes (Blaumut), La tempesta (Antoni Miralpeix), El mosquit (Poire Vallbé), Saturday Night (Whigfield. Adaptació mestres de música), La barbacoa (Georgie Dann. Adaptació mestres de música), Jo soc com tu (Els Catarres) i Drive my van (The Beatles. Adaptació mestres de música). Anna Puigneró, mestra de música de l’Escola 25 de Setembre, ha estat l’encarregada de dirigir la coral.

És una molt bona notícia que, per fi, la pandèmia ens deixi tornar a fer aquesta cantata escolar i recuperem el plaer de veure les escoles de Rubí cantar plegades. La música és una eina educativa de primer ordre perquè a més de treballar competències també té una empremta emocional”, ha dit l’alcaldessa.

La proposta d’organitzar una Cantata Escolar va néixer dels professors i professores de música de les escoles de Rubí, que es van inspirar en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a l’alumnat de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. Cada any, a més de l’Escola d’Art i Disseny edRa ha realitzat un mural per acompanyar l’espectacle.

Objectius de Desenvolupament sostenible