Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alta participació i la qualitat de les activitats programades marquen la Festa Major 2017 Els concerts de l’Escardívol, la segona edició del Holi o la Ballada de Gitanes al Carrer han tornat a ser algunes de les activitats més concorregudes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alta participació i la qualitat de les activitats programades marquen la Festa Major 2017

Els concerts de l’Escardívol, la segona edició del Holi o la Ballada de Gitanes al Carrer han tornat a ser algunes de les activitats més concorregudes

La Ballada de Gitanes al Carrer ha estat un dels moments més esperats de la celebració (foto: Localpres).
La Ballada de Gitanes al Carrer ha estat un dels moments més esperats de la celebració (foto: Localpres)

Un Piromusical commemoratiu dels 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona ha tancat aquest diumenge la Festa Major 2017. Durant cinc dies, els rubinencs i rubinenques han pogut gaudir d’una programació cuidada i diversa on han tingut cabuda fins a 210 activitats.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, no ha dubtat a dir que ha estat “una de les millors festes majors de la nostra història, amb activitats de qualitat arreu i participació de tothom com mai”. La màxima responsable municipal ha destacat l’èxit de les propostes musicals de la segona edició del RRandom i, molt especialment, el nombrós públic que va veure Fangoria i Hombres G: “Divendres i dissabte, l’Escardívol va penjar el cartell de ple [...]. Això ens diu que no ens vam equivocar i que l’elecció va ser encertada”.

A més de les grans cites de l’Escardívol, l’alcaldessa ha volgut subratllar el bon funcionament de la resta d’espais inclosos a la programació: Salvador Allende, amb un nombre creixent d’activitats adreçades als joves i la incorporació de propostes lúdico-esportives; Anselm Clavé, on enguany s’han programat més concerts de blues; l’Ateneu Municipal, amb unes Jornades de Jazz plenament consolidades; El Celler, com a espai ineludible per als amants del circ i dansa contemporanis; o la Rambla del Ferrocarril, on les activitats familiars han gaudit d’una gran acollida.

Actes multitudinaris
L’Escardívol ha estat un any més l’espai més concorregut de la Festa Major. Durant la Nit Golfa, quan van actuar-hi Momo, Hombres G i Versión Imposible, aquest punt va registrar afluències màximes d’entre 16.000 i 17.000 persones. Es calcula que la nit de divendres, amb el concert de Fangoria i el Tour40, s’hi van aplegar entre 15.000 i 16.000 assistents en els moments més àlgids, mentre que la nit de dijous, The Killing Hits, Doctor Prats i La Sra. Tomasa van congregar-hi entre 5.000 i 6.000 persones.

També va ser un nou èxit d’afluència la segona edició del Holi Dolly Rubí Festival, amb uns 9.000 participants que van omplir de colors l’Escardívol la tarda de divendres.

Pel que fa als espectacles programats a l’Amfiteatre del parc del Castell, Carlos Baute va reunir més de 900 persones al concert inaugural del RRandom. La tradicional actuació de l’Esbart Dansaire de Rubí també va comptar amb més de 900 espectadors, mentre que el concert de gospel de l’Obrador Coral va atraure prop de 700 ─a l’espera de tancar les xifres de venda en línia─.

Al Teatre Municipal La Sala, Revólver va oferir un llarg recital davant de prop de 500 persones i Maria del Mar Bonet va ser l’encarregada de tancar el RRandom, amb més de 370 espectadors. Les propostes d’entitats com Som gent alegre, el Casal Xou o l’Associació Rubí Musical Segle XXI també van atraure un nombrós públic a aquest equipament.

Pel que fa a l’alta participació, també cal destacar els centenars de dansaires que van ballar les Gitanes al Carrer a l’Escardívol o el poder de convocatòria del Correfoc, que enguany ha mantingut l’increment de colles, amb una de convidada per cada grup local. També s’ha viscut una afluència constant de vianants el Mercat de Festa Major, inspirat en els anys 20, que aquest cop s’ha ampliat al carrer Maximí Fornés.

Una Festa Major per a tothom
Com l’any passat, la Festa Major ha volgut integrar tots els públics. Per aquest motiu, s’han implementat mesures d’accessibilitat per garantir que les persones amb diversitat funcional poguessin gaudir de les activitats programades, especialment en espais multitudinaris com l’Escardívol. A més, s’ha promogut la integració d’aquest col·lectiu amb propostes com la 10a Festa de l’Esport Adaptat o la Jornada Esportiva de Bicicleta Adaptada.

Aquesta Festa Major, s’ha estrenat, a més, un dispositiu especial a l’Escardívol per donar resposta a possibles casos d’agressions sexistes i situacions de violència masclista.  Durant les tres nits que ha funcionat, només ha hagut d’atendre dues persones que haurien patit algun tipus d’actitud violenta. La professional que atenia aquest punt, però, també ha tingut ocasió de fer una tasca divulgativa entre els joves i les entitats que gestionaven bars a l’Escardívol.

En general, ha estat una Festa Major sense incidències remarcables on només cal destacar la caiguda de tres membres dels Castellers de Rubí durant la diada de dissabte. “Hem parlat amb les persones afectades i estan totes bé”, ha confirmat l’alcaldessa.

A l’hora de fer balanç d’aquestes jornades festives, Martínez ha volgut felicitar l’equip polític i tècnic de Cultura, així com la resta de serveis municipals que han fet possible “amb la seva  professionalitat” que la Festa Major hagi estat un èxit.