Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa visita la 3a Fira d’empreses simulades del Col·legi Regina Carmeli El Meeting Point reuneix una desena d’empreses dirigides per alumnes de diferents centres de Rubí i de la província https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-visita-la-3a-fira-d2019empreses-simulades-del-col-legi-regina-carmeli/@@images/image/preview

L’alcaldessa visita la 3a Fira d’empreses simulades del Col·legi Regina Carmeli

El Meeting Point reuneix una desena d’empreses dirigides per alumnes de diferents centres de Rubí i de la província

La fira ha tingut lloc al pavelló esportiu del Regina Carmeli (foto: Localpres).
La fira ha tingut lloc al pavelló esportiu del Regina Carmeli (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Carme García, ha assistit aquest divendres a la inauguració de la 3a Fira d’empreses simulades del Col·legi Regina Carmeli, que ha reunit prop de 400 persones al pavelló esportiu d’aquest centre.

Aquest Meeting Point ha comptat amb la participació d’una desena d’empreses dirigides per alumnes de diferents centres de la ciutat i de la província que, tot i no existir de forma real, funcionen com a tals a tots els efectes. Aquesta metodologia de treball permet als estudiants posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs, realitzant operacions comercials amb altres organitzacions.

El Col·legi Regina Carmeli ha participat en aquesta cita amb l’empresa simulada Lifestyle, SLS, formada per alumnes del cicle formatiu de Gestió Administrativa. Durant el curs, els estudiants treballen des d’una aula equipada com una oficina, amb tota l’última tecnologia, i que està adscrita a una plataforma virtual gestionada per la Fundació Inform. Això permet als alumnes comerciar amb una xarxa de més de 250 empreses simulades d’arreu d’Espanya i de més de 5.000 de tot el món. D’aquesta manera acumulen una experiència que els facilita l’entrada al món laboral.

Empreses simulades
La metodologia que empren els alumnes del Col·legi Regina Carmeli és molt similar a la del programa SEFED, que es duu a terme a Rubí des del 2002. Aquest projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i gestionat pel Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament, té com a objectiu la qualificació professional de persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial.

Cada any se’n fan dues edicions, amb una participació total de 60 alumnes. Durant el curs, aquestes persones treballen per a l’empresa fictícia Rubinetti, dedicada a la comercialització d’aixetes i complements de bany. A més, un cop finalitzada la formació, els alumnes que obtenen el corresponent certificat professional tenen l’oportunitat de fer pràctiques en empreses reals i fins i tot de perfeccionar l’anglès mitjançant estades a Irlanda.

Imatges relacionades

Les empreses simulades han comerciat entre elles (foto: Localpres)
Les empreses simulades han comerciat entre elles (foto: Localpres)