Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa trasllada les necessitats de Rubí a la delegada del Govern a Catalunya Instal·lar pantalles acústiques a Can Vallhonrat i eliminar les línies d’alta tensió són dues de les reclamacions que Teresa Cunillera ha recollit i que farà arribar als ministeris competents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa trasllada les necessitats de Rubí a la delegada del Govern a Catalunya

Instal·lar pantalles acústiques a Can Vallhonrat i eliminar les línies d’alta tensió són dues de les reclamacions que Teresa Cunillera ha recollit i que farà arribar als ministeris competents

Cunillera, amb l’alcaldessa Ana María Martínez i el regidor Rafael Güeto (foto: Cesar Font).
Cunillera, amb l’alcaldessa Ana María Martínez i el regidor Rafael Güeto (foto: Cesar Font)

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha protagonitzat aquest dilluns la seva primera visita oficial a Rubí, durant la qual ha tingut ocasió de recollir les principals reclamacions de la ciutat. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha traslladat a la representant del Govern estatal la necessitat de trobar una solució als problemes de soroll que pateix el barri de Can Vallhonrat com a conseqüència de la seva proximitat amb l’autopista, la demanda històrica d’eliminació de les línies d’alta tensió i la voluntat d’abordar la regularització de la plantilla municipal. “Són diferents temes que com a ciutat ens preocupen. Confiem plenament que el fet d’haver-los recollit servirà per poder-los posar damunt de la taula dels diferents ministeris competents”, ha resumit l’alcaldessa.

En el cas concret de les línies d’alta tensió, Martínez ha remarcat que “fa molts anys que mirem de quina manera es pot millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, que demanen que aquestes línies es puguin desplaçar i que no passin pel mig de barris com Can Fatjó”. La primera edil ha donat a conèixer a Cunillera la situació d’incompliment del conveni de 2006 pel qual l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i Red Eléctrica de España es comprometien a desviar la línia de Can Jardí – Mas Figueres, en el tram que transcorre per l’avinguda de Can Fatjó.

La delegada del Govern a Catalunya s’ha mostrat receptiva a les demandes de Rubí i ha avançat que les farà arribar allà on calgui, ja sigui als ministeris que tenen competències en aquestes qüestions com al Govern de la Generalitat, amb el qual s’han obert nous espais de col·laboració. “Nosaltres serem còmplices de l’alcaldessa i d’aquest Ajuntament perquè aquestes coses que estan pendents des de tant de temps com a mínim es posin sobre la taula, s’abordin amb serietat i rigor, i podem trobar les vies de col·laboració perquè això sigui possible”, ha assegurat Cunillera. La representant de l’Estat ha afegit que “treballarem per acompanyar l’Ajuntament”,  atès que les demandes plantejades es refereixen a infraestructures que fa molt temps que estan pendents.

Abans de reunir-se amb l’alcaldessa, la delegada del Govern a Catalunya ha estat rebuda per l’equip de govern i altres representants dels grups municipals. Com és tradició, Cunillera ha signat el Llibre d’honor del consistori, on ha plasmat la seva voluntat de col·laborar amb l’administració local.