Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa trasllada el suport de l’Ajuntament al Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa Els treballadors dels CAP Anton de Borja i Sant Genís denuncien contínues retallades pressupostàries per part del Govern català https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-trasllada-el-suport-de-l2019ajuntament-al-comite-d2019empresa-del-consorci-sanitari-de-terrassa/@@images/image/preview

L’alcaldessa trasllada el suport de l’Ajuntament al Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa

Els treballadors dels CAP Anton de Borja i Sant Genís denuncien contínues retallades pressupostàries per part del Govern català

El Comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcaldessa i la regidora de Salut.
El Comitè d'empresa s'ha reunit amb l'alcaldessa i la regidora de Salut

L’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Salut, Belén Meneses, han rebut aquest dimarts els membres del Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), l’entitat que gestiona els centres d’atenció primària (CAP) Anton de Borja i Sant Genís de Rubí i l’Hospital de Terrassa, entre d’altres, per tal d’escoltar les seves reivindicacions. Els representants dels treballadors han fet extensius a la màxima autoritat municipal els perjudicis que els estan ocasionant les retallades pressupostàries per part del Govern català i el greuge comparatiu que estan patint respecte a altres centres similars de l’entorn.

La primera edil ha traslladat als membres del Comitè d’empresa el suport de l’Ajuntament a les seves demandes i els ha explicat que al proper Ple municipal es portarà a aprovació una moció en aquest sentit.

Durant aquest mes de gener, els treballadors dels CAP Anton de Borja i Sant Genís estan realitzant aturades diàries en contra de les retallades. Des del Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa denuncien que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per aquest 2015 perpetuen la seva situació precària, amb un augment de la partida per aquest organisme de només el 0,37%, molt per sota del creixement d’altres centres similars de l’entorn. Segons els representants sindicals, aquest “mínim increment”, valorat en 500.000 euros, és incapaç de cobrir la pujada de la despesa prevista per al 2015, sobretot tenint en compte l’augment de l’IVA sanitari, que s’estima en uns 700.000 euros.

Els membres del Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa han explicat a l’alcaldessa i a la regidora de Salut que aquestes retallades entren en contradicció amb la qualitat del servei que ofereixen els centres gestionats per aquest organisme i que va quedar acreditada a la Central de Resultats del 2013, un observatori de la qualitat dels hospitals catalans promogut per la pròpia Generalitat.

Els representants sindicals també han recordat que, en els darrers anys, els treballadors del Consorci ja han acceptat rebaixar el seu sou en dues ocasions per poder fer front a la pèrdua de recursos. El Comitè adverteix que, si es concreten les noves retallades que reflecteix el pressupost del 2015, es posarà en risc la qualitat assistencial dels centres gestionats per aquest organisme.

El Comitè d’empresa va recollir totes aquestes demandes en una carta que va enviar al conseller de Salut, Boi Ruiz, el passat 8 de gener.