Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa trasllada al conseller Rull els acords del Ple per millorar l’estació de FGC de Rubí Durant la trobada, s’ha acordat la creació d’una comissió tècnica per avaluar l’estat de les carreteres que depenen de la Generalitat i passen per Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa trasllada al conseller Rull els acords del Ple per millorar l’estació de FGC de Rubí

Durant la trobada, s’ha acordat la creació d’una comissió tècnica per avaluar l’estat de les carreteres que depenen de la Generalitat i passen per Rubí

L’alcaldessa i la regidora durant la trobada d’aquest dimarts (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora durant la trobada d’aquest dimarts (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i la primera tinenta d’alcaldia i regidoria de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, s’han trobat aquest dimarts amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull. Les edils de Rubí han traslladat al conseller els requeriments per a la millora del servei dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí que va aprovar unànimement el Ple local el passat mes de gener. El responsable de territori del Govern s’ha compromès a estudiar tant la necessitat de millora en la mobilitat dels usuaris dins de l'estació com les mesures de seguretat que pugui requerir l’equipament. Pel que fa a la freqüència de pas de la línia S5 entre les 7 i les 10 del matí, Rull ha comentat amb Martínez i Mas la recuperació a partir del proper 26 de setembre del tren de les 8.20 h amb origen a Rubí per tal de millorar el flux de viatgers un noment del dia de màxima afluència. Sobre la petició d’una segona estació a La Llana, Rull qüestiona la viabilitat de la construcció d’aquest equipament i dubta del fet que servís per descongestionar l’actual instal·lació i la línia Barcelona – Vallès. “Agraïm la cordialitat de la trobada amb el conseller, però Rubí continuarà reclamant la segona estació dels FGC. Som de les primeres ciutats en volum de passatgers i cap altre municipi de la mida i la població de Rubí disposa només d’una parada. La ciutadania de Rubí necessita i mereix una altra estació”, es compromet l’alcaldessa. El conseller s’ha emplaçat a seguir estudiant la demanda.

La trobada també ha servit perquè les dues administracions acordessin la creació d’una comissió tècnica per avaluar l’estat de les carreteres de titularitat autonòmica que passen per Rubí i, de manera especial, la C-1413 i l’Avinguda de l’Estatut. De fet, la màxima representant de la ciutat ha demanat al conseller que l’Avinguda de l’Estatut passi a ser una via urbana. Aquest canvi requeriria que el trànsit que va de Sant Cugat a Terrassa per aquesta avinguda es traslladés a una nova via. La futura comissió revisarà l’estat de l’asfalt, els paviments i l’enllumenat de les carreteres que depenen de la Generalitat per determinar-ne les necessitats de manteniment.

Durant la reunió, les representants polítiques municipals i el conseller també han comentat l’estat de la tramitació del Pla especial de regulació d’activitats extractives, validat pel Ple el 13 de setembre i pendent de l’aprovació definitiva de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, i el procés engegat per a actualitzar el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de la ciutat.