Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa trasllada a la nova directora del CatSalut al Vallès Occidental les necessitats de l’atenció sanitària a Rubí Entre d’altres qüestions, la ciutat reclama l’ampliació del CAP Anton de Borja i el canvi d’ubicació del COS https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa trasllada a la nova directora del CatSalut al Vallès Occidental les necessitats de l’atenció sanitària a Rubí

Entre d’altres qüestions, la ciutat reclama l’ampliació del CAP Anton de Borja i el canvi d’ubicació del COS

L’alcaldessa i els regidors s’han reunit amb responsables del CatSalut a la comarca (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors s’han reunit amb responsables del CatSalut a la comarca (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de Salut Pública, Sergi Garcia, s’han reunit amb la nova directora del Sector Sanitari Vallès Occidental del Servei Català de la Salut (CatSalut), Núria Serra. Durant la trobada, els dirigents municipals han traslladat a la nova responsable de Salut a la comarca les necessitats que té actualment l’atenció sanitària i sociosanitària a la ciutat. 

Fa 10 anys que el CatSalut no inverteix nous recursos a l’àmbit sanitari a Rubí”, ha explicat l’alcaldessa, que ha assegurat que la ciutat té moltes necessitats en aquest camp: “Una d’elles és l’ampliació del CAP Anton de Borja, que caldria fer aviat”. Martínez també ha comentat a la directora del Sector Sanitari Vallès Occidental del Servei Català de la Salut que el Centre d’Orientació Sanitària (COS) cal ubicar-lo en un nou espai, ja que l’actual ─al c. Nou─, no és l’adequat: és molt antic, poc accessible, està poc condicionat i l’estructura actual no permet separar diferents especialitats. “Aquest canvi és molt urgent per garantir una atenció de qualitat”, ha dit Ana María Martínez.

La rubinenca també s’ha referit, novament, a la necessitat de disposar d’un centre hospitalari de referència el més a prop possible de Rubí. “Insistiré tot el mandat en aquesta qüestió. El conseller va avançar la intenció del Departament de Salut de negociar la compra de l’Hospital General de Catalunya, però des d’aleshores no en sabem res més. I tenim dret a conèixer com avança aquesta proposta”.

Durant la reunió amb Serra s’ha posat de manifest que la població cada vegada està més envellida i que els Serveis Socials estan assumint molts costos en atenció domiciliària, que no sufragarien si la ciutat disposés de residències sociosanitàries ─per a rehabilitacions de llarga durada─ i socials. La responsable del CatSalut al Vallès Occidental ha admès que els recursos d’atenció sociosanitària destinats a la gent gran tenen moltes mancances, “una qüestió comuna al conjunt del Vallès”, ha dit Núria Serra. El Servei Català de la Salut està fent una valoració de la situació, conscient que es tracta d’una emergència. “Tenim com a prioritat la gent gran”, ha assegurat Serra.

Pel que fa a les infraestructures relatives a la salut mental, la responsable d’aquest organisme a la comarca ha explicat que l’aposta és incorporar aquests serveis d’atenció en un CAP o un altre centre similar, més que destinar edificis únicament a aquesta qüestió.

Serra també ha avançat que el CatSalut disposa del Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (PIAISS), que recull el full de ruta fins l’any 2020 en aquesta matèria.