Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa torna a reclamar que Rubí tingui veu a l’hora de definir l’oferta de Formació Professional a la ciutat Ana María Martínez Martínez ha assistit aquest dimecres a l’acte inaugural del curs, que aplega les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa torna a reclamar que Rubí tingui veu a l’hora de definir l’oferta de Formació Professional a la ciutat

Ana María Martínez Martínez ha assistit aquest dimecres a l’acte inaugural del curs, que aplega les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal

L’alcaldessa de Rubí, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa de Rubí, durant la seva intervenció (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El curs escolar 2022-2023 s’ha obert de forma simbòlica aquest dimecres amb el tradicional acte conjunt de les comunitats educatives de Rubí i Castellbisbal, que enguany s’ha celebrat al Teatre Municipal La Sala. La trobada ha estat presidida pels alcaldes dels dos municipis, Ana María Martínez Martínez i Joan Playà Guirado, i ha comptat també amb la participació de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Ma Teresa Fons Aumedes; el regidor d’Infància i Educació de Rubí, Víctor García Correas; altres regidors i membres de la comunitat educativa.

Durant l’acte, l’alcaldessa ha destacat que “el curs 2022 – 2023 és el primer en uns quants anys que comencem sense cap mena de restricció per contenir la pandèmia” i ha agraït l’esforç de mestres, famílies i alumnes durant aquesta crisi sanitària sense precedents. De la mateixa manera s’han expressat l’alcalde de Castellbisbal i la directora dels Serveis Territorials. Ma Teresa Fons Aumedes ha assegurat que “aquest nou curs, ja iniciat, ha de ser un curs on els criteris pedagògics governin de nou la tasca educativa als centres”.

A Rubí, han començat el curs 10.201 alumnes d’educació obligatòria. El 5 de setembre, una setmana abans de l’habitual, 1.979 infants van iniciar el segon cicle d’educació infantil i 4.574 l’educació primària, mentre que el 7 de setembre ho van fer 3.648 alumnes d’educació secundària obligatòria. Per a 582 infants de la ciutat, el 5 de setembre va ser el seu primer dia d’escola com a alumnes d’Infantil 3.

Rubí és i vol ser una ciutat d’acollida. I en aquest propòsit, l’educació esdevé essencial. “L’aposta pel nostre sistema educatiu, per les nostres escoles, és la millor política de cohesió social que podem fer”, ha assegurat Martínez. Però perquè tingui èxit, cal que els centres educatius puguin acollir tothom, independentment del seu nivell econòmic o el seu origen, amb els recursos que l’alumnat i les seves famílies necessitin. “Des de Rubí mantenim el compromís per l’equitat educativa, convençuts que la igualtat d’oportunitats en l’educació és un dret que cal garantir i defensar amb totes les eines que tinguem”. Per això, l’Ajuntament continuarà treballant les activitats del Carnet Rubí 360 i impulsant la Taula per a l’èxit educatiu, dos projectes que Rubí promou per garantir que tot l’alumnat tingui accés a totes les oportunitats possibles.

Com ha puntualitzat la rubinenca, “la igualtat d’oportunitats passa també per garantir el manteniment i la qualitat de tots els centres escolars”. Aquest estiu, el Consistori ha destinat 390.000 euros a fer una trentena d’actuacions de millora a quinze centres educatius de la ciutat. Tot i que la competència municipal es limita al manteniment dels edificis, l’Ajuntament ha cobert les necessitats més urgents d’alguns centres educatius.

Rubí és una ciutat educativa excel·lent, amb centres educatius municipals de primer nivell”, ha sentenciat l’alcaldessa, que alhora ha reivindicat de nou “una oferta adequada i dimensionada de formació professional a la ciutat”. Rubí és una ciutat industrial i les empreses de la ciutat tenen unes necessitats laborals concretes. “De nou, reivindiquem que els municipis tinguin veu a l’hora de definir l’oferta de Formació Professional que s’imparteix a les ciutats i ens oferim a acompanyar la implementació dels cicles formatius que calgui. El nostre compromís amb la Formació Professional i, especialment, amb la modalitat dual, és innegable”, ha dit Ana María Martínez Martínez. Recentment, 10 estudiants de la modalitat d’FP s'han incorporat a la plantilla municipal per a realitzar les pràctiques laborals dels seus estudis.

Ma Teresa Fons Aumedes, directora dels Serveis Territorials, també ha parlat de l’FP: “Aquestes dues ciutats, Rubí i Castellbisbal, tenen un teixit productiu que requereix cada cop més perfils professionals qualificats. Per donar resposta a aquesta necessitat, hem d’actuar amb corresponsabilitat. I així ho estem fent: hem incrementat l’oferta de Formació Professional”.

Aquest curs, Rubí amplia l’oferta de Programes de Formació i Inserció (PFI) amb la incorporació d’una nova especialitat d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics que ofereixen conjuntament Rubí Forma i l’INS L’Estatut. D’aquesta manera, Rubí suma ja cinc modalitats de PFI, un tipus de formació que ajuda a combatre l’abandonament escolar. També es consoliden el segon grup del Cicle Formatiu de Grau Mig de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’INS L’Estatut que va obrir el curs passat fruit de la demanda de l’alumnat de la ciutat.

De la seva banda, l’alcalde de Castellbisbal s’ha referit a l’avançament de l’inici del curs escolar al 5 de setembre ─pels alumnes d’infantil i primària─ i al 7 de setembre ─en el cas de l’educació secundària obligatòria─ i ha destacat “la gran capacitat d’adaptació de tota la comunitat educativa ja que, lluny de les discrepàncies que ha pogut generar aquesta decisió en un inici, s’ha posat per damunt de tot la necessitat d’oferir un ensenyament de qualitat”.

L’acte ha comptat amb una conferència a càrrec de l'escriptor i comunicador Màrius Serra. 

Objectius de Desenvolupament sostenible