Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa rep els joves participants al nou programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc Els alumnes d’aquest centre conviuran durant una setmana amb estudiants provinents de la localitat alemanya de Weiden https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa rep els joves participants al nou programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc

Els alumnes d’aquest centre conviuran durant una setmana amb estudiants provinents de la localitat alemanya de Weiden

L’alcaldessa i la regidora, amb els alumnes que participen a l’intercanvi i els seus professors (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora, amb els alumnes que participen a l’intercanvi i els seus professors (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora d’Educació, Marta García, han rebut aquest dilluns els 38 alumnes que participen al nou programa d’intercanvi de l’Institut Duc de Montblanc. Un any més, estudiants de 1r de batxillerat d’aquest centre acullen un grup de noies de la mateixa edat de la localitat bavaresa de Weiden (Alemanya).

Les joves alumnes de l’Ely Heuss Gymnasium han arribat aquest diumenge a la ciutat i s’hi estaran una setmana, durant la qual tindran ocasió de conèixer diferents punts d’interès tant de Rubí com de Barcelona. Aquest mateix dilluns, ja han fet un recorregut per indrets emblemàtics de la nostra ciutat, com ara el Celler, les Escoles Ribas o l’Església de Sant Pere, mentre que dijous i divendres està previst que es desplacin fins a la capital catalana per visitar la Sagrada Família, el Parc Güell i la plaça Catalunya.

Aquest any, l’intercanvi se centra en la comparació dels costums i les maneres de relacionar-se dels diferents països, amb l’anglès com a eina de comunicació. Per aquest motiu, les alumnes alemanyes podran realitzar durant aquests dies activitats relacionades amb la cultura i les tradicions catalanes, com per exemple un taller de rajoles inspirat en l’obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí.

Durant l’acte de benvinguda a l’Ajuntament, l’alcaldessa ha desitjat a les estudiants de l’Ely Heuss Gymnasium “una estada profitosa, amable, divertida i entretinguda” que els permeti aprendre però també conèixer “els racons bonics que tenim a la ciutat”. La primera edil també ha aprofitat la presència dels joves per traslladar-los la voluntat del consistori de millorar l’oferta d’oci juvenil: “Estem treballant perquè algunes de les activitats que més us agraden les pugueu tenir a la ciutat”. En aquesta línia, Martínez  ha recordat la recent constitució de la Taula d’oci i cultura juvenil i l’experiència d’èxit del Peacock Rubí Art Festival, la mostra d’art col·lectiva que va tenir lloc entre els mesos de setembre i octubre al Celler.

Després de reunir-se amb l’alcaldessa, els alumnes participants a l’intercanvi han rebut de l’Ajuntament un record de la ciutat.

Un institut obert al món
L’Institut Duc de Montblanc inclou en la seva activitat habitual els intercanvis amb centres educatius estrangers, cosa que permet als seus alumnes practicar l’anglès i obrir-se a noves cultures. Entre el 9 i el 16 d’abril, els joves rubinencs viatjaran a Weiden per retornar la visita de les estudiants bavareses.

Imatges relacionades

La recepció s'ha fet a la Sala de Plens (foto: Localpres)
La recepció s'ha fet a la Sala de Plens (foto: Localpres)
L'alcaldessa i la regidora, amb el professor que coordina l'intercanvi (foto: Localpres)
L'alcaldessa i la regidora, amb el professor que coordina l'intercanvi (foto: Localpres)