Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa reitera que el cobrament de la quota de liquidació de Sant Muç s’ha de fer “per responsabilitat i per donar compliment a la llei” Ana María Martínez ha refermat el compromís de l’Ajuntament de donar “les màximes facilitats” als veïns i veïnes a l’hora de pagar el rebut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa reitera que el cobrament de la quota de liquidació de Sant Muç s’ha de fer “per responsabilitat i per donar compliment a la llei”

Ana María Martínez ha refermat el compromís de l’Ajuntament de donar “les màximes facilitats” als veïns i veïnes a l’hora de pagar el rebut

Ana María Martínez i Maria Mas han comparegut en roda de premsa acompanyades de diversos tècnics municipals (foto: Localpres).
Ana María Martínez i Maria Mas han comparegut en roda de premsa acompanyades de diversos tècnics municipals (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha insistit aquest dimecres que l’Ajuntament procedirà al cobrament de la quota de liquidació de les obres d’urbanització i reparcel·lació de Sant Muç durant aquest 2017 “per responsabilitat i per donar compliment a la llei”. En una compareixença compartida amb la regidora de l’Àrea de Serveis Territorials, Maria Mas, i diversos tècnics municipals, la primera edil ha assegurat que aquest tràmit “no és de bon grat per al govern municipal” i que s’ha d’emprendre perquè “no es va fer en el moment que tocava i ara s’acaba el temps per fer-ho”.

Tal com ha refermat Martínez, l’Ajuntament durà a terme aquest cobrament “amb les majors facilitats, informació i acompanyament possibles” per als veïns i veïnes. En consonància amb aquesta voluntat, l’alcaldessa ha anunciat que ja s’ha posat en marxa un servei d’informació personalitzada sobre aquest tema a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i que properament s’habilitarà un espai al web municipal perquè els propietaris afectats puguin consultar de forma confidencial les dades sobre la seva quota.

D’altra banda, la regidora Maria Mas ha recordat que tota la informació sobre el cobrament ja ha estat traslladada a les diferents entitats veïnals de Sant Muç i que aviat es farà una nova trobada amb les persones afectades per aclarir els seus possibles dubtes. De la mateixa manera, s’ha fet arribar una carta informativa a les prop de mil parcel·les de la urbanització i s’ha convocat una Junta de Portaveus extraordinària en què s’ha traslladat aquesta qüestió als diferents grups municipals.

Si ho poguéssim evitar, ho faríem. No hi ha cap interès a recaptar res [...], ni ganes, ni necessitat. No és agradable de fer. Segurament és una de les qüestions que ens resulten més difícils com a govern municipal perquè sabem que és un tema molt complex, que hi ha veïns molt enfadats que en el seu moment no es van sentir cuidats”, ha explicat l’alcaldessa.

Pensant també en les inquietuds d’aquests propietaris, l’Ajuntament ha assumit el compromís de contractar una enginyeria externa perquè valori el resultat de les obres i si el consistori està en disposició de reclamar a l’empresa constructora algun tipus d’indemnització en cas que no s’hagin executat correctament.

La liquidació d’una obra complexa
El rebut que es girarà properament correspon a la quota final de liquidació de les obres tot i que, posteriorment, caldrà obrir un expedient de modificació del projecte de reparcel·lació per donar compliment a les indemnitzacions derivades de l’execució de les sentències que obliguen l’Ajuntament a ampliar l’àmbit d’urbanització.

Amb aquesta quota, es corregirà l’augment de pressupost aprovat el 2005 per poder fer front al cost real de les actuacions; un increment de 4,1 milions d’euros sobre el preu de licitació inicial que l’Ajuntament atribueix principalment a la gran complexitat del projecte, amb “dificultats que no es podien preveure” i que tenen a veure amb la pròpia morfologia de Les Valls de Sant Muç, una de les urbanitzacions més extenses de tot Catalunya, amb 28,9 quilòmetres de carrers i més d’un miler de parcel·les.

Tal com s’ha detallat a la compareixença d’aquest dimecres, la gran majoria dels terrenys d’aquesta urbanització tenen una superfície d’entre 600 i 900 m2, per la qual cosa els correspondrà una quota de liquidació d’entre 1.500 i 3.000 €.