Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa lliura a edRa el reconeixement obtingut per Rubí a la Copa España Creativa El projecte COLOR de l’Ajuntament de Rubí va guanyar un dels accèssits del certamen organitzat per l’Asociación España Creativa en Red https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa lliura a edRa el reconeixement obtingut per Rubí a la Copa España Creativa

El projecte COLOR de l’Ajuntament de Rubí va guanyar un dels accèssits del certamen organitzat per l’Asociación España Creativa en Red

L’alcaldessa en el moment de lliurar el premi a l’equip d’edRa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa en el moment de lliurar el premi a l’equip d’edRa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha lliurat aquest dimecres al director de l’Escola d’Art i Disseny edRa, Candi Casadevall Carreras, el diploma que acredita Rubí com a guanyadora d’un accèssit a la Copa Espanya Creativa. El passat novembre, el certamen organitzat per l’Asociación España Creativa en Red va distingir el projecte municipal COLOR com una de les iniciatives urbanes o territorials més creatives i innovadores de l’any a Espanya.

La primera edil ha volgut que el diploma passi a mans de l’escola artística municipal en reconeixement a la seva contribució decisiva al projecte. “Tenim la sort de comptar amb  un professorat i un alumnat plens de creativitat però, sobretot, molt implicats en tot allò que es fa a la ciutat. El fet que posessin el seu talent al servei d’un projecte tan engrescador com COLOR ens enorgulleix i ho agraïm”, ha manifestat l’alcaldessa.

COLOR és un projecte de ciutat transversal i compartit que vol aprofundir en la identitat rubinenca i en les seves singularitats. Partint d’una recerca prèvia sobre els orígens, la història i la composició social del municipi, l’Ajuntament ha convertit COLOR en una manera d’explicar i projectar Rubí.

El paper d’edRa ha estat clau en el procés de conceptualització d’aquesta iniciativa. Els i les professionals de l’escola van estudiar i codificar els colors que defineixen la ciutat, una paleta cromàtica inspirada en el color vermellós de l’argila que transporta la riera i que es origen del nom Rivo Rubeo. El vermell Rubí va ser la tonalitat de partida i es va combinar amb altres sis colors: el color teula i el caramel com a tonalitats veïnes; el safrà i el crema, que es poden trobar a moltes façanes de la ciutat; i el verd clar i el blau turquesa, que són el contrapunt a a resta i, per tant, els ressalten.

L’Escola d’Art i Disseny va presentar aquests set colors emmarcats en un hexàgon que reprodueix de manera simplificada la geometria d’un rubí en vista zenital i que, alhora, recorda un rusc, imatge d’una societat cohesionada que treballa unida pel futur, un espai de trobada i de convivència en continu moviment.

Aquesta és la imatge que ha acompanyat des del 2020 les diverses accions desenvolupades a la ciutat en el marc de COLOR: intervencions a l'espai urbà encarades a embellir-lo però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, propostes de dinamització econòmica, projectes al voltant de la multiculturalitat i la inclusió social, i iniciatives engrescadores relacionades amb l'expressió artística del color, entre d'altres. Moltes d’aquestes accions s’han impulsat de manera transversal, amb la participació de diversos serveis municipals i també d’artistes i entitats locals, cosa que ha permès impregnar de COLOR moltes de les coses que succeeixen a Rubí.

El lliurament del diploma de la Copa España Creativa a la direcció d’edRa ha comptat, aquest dimecres, amb la participació del regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, del regidor d’Infància i Educació, Víctor García Correas, la regidora de Joventut i Comunicació, Annabel Cuesta Fabre, i el regidor i portaveu d'En Comú Podem (ECP), Andrés Medrano Muñoz.

Objectius de Desenvolupament sostenible