Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa inaugura la mostra “Diorames de Nadal” a l’Espai Expositiu Aula Cultural L’exposició, elaborada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, reuneix 24 diorames on es plasmen diferents escenes bíbliques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa inaugura la mostra “Diorames de Nadal” a l’Espai Expositiu Aula Cultural

L’exposició, elaborada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, reuneix 24 diorames on es plasmen diferents escenes bíbliques

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han admirat els diorames de l’Associació de Pessebristes de Rubí (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura han admirat els diorames de l’Associació de Pessebristes de Rubí (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha inaugurat aquest diumenge l’exposició Diorames de Nadal, a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Rubí. La mostra, tot un clàssic de les festes nadalenques, es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural fins al 16 de gener.

Els pessebristes rubinencs han reunit per a l’ocasió un total de 24 diorames, elaborats per més d’una trentena de persones amb tot tipus de materials, a més d’un seguit de figures de fang que s’exposen de forma independent. Les construccions representen diferents escenes de la infància de Jesús, començant per l’episodi de l’Anunciació. Es tracta en tots els casos d’obres de gran format que els pessebristes realitzen especialment per a l’exposició i que majoritàriament es destrueixen un cop acabada, la qual cosa confereix a la mostra un caràcter efímer i excepcional.

L’exposició Diorames de Nadal es podrà visitar fins al 16 de gener els dijous i divendres de 17.30 a 20.30 h, i els festius i diumenges de 12 a 14 h i de 17.30 a 20.30 h.

Gairebé un segle de tradició pessebrista
El 2017, Rubí commemorarà 100 anys de tradició pessebrista. I és que abans de la creació de l’actual entitat a mitjans de segle, ja feia temps que s’organitzaven a la ciutat concursos de pessebres.

L’exposició Diorames de Nadal és tot un clàssic de les dates nadalenques i el 2014 va ser la mostra més visitada, amb un total d’11.141 assistents en només 25 dies. L’any passat, l’èxit continuat de la proposta va animar l’Associació de Pessebristes a recuperar la vella tradició dels diorames de Calvari, que s’exposen per Setmana Santa i que representen escenes de la Crucifixió de Crist.

Imatges relacionades

Moment de la inauguració (foto: Localpres)
Moment de la inauguració (foto: Localpres)
Els diorames estan plens de detalls (foto: Localpres)
Els diorames estan plens de detalls (foto: Localpres)
Es tracta de peces de gran format (foto: Localpres)
Es tracta de peces de gran format (foto: Localpres)