Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i el president del Consell Comarcal aborden la situació de les beques menjador Ignasi Giménez s’ha reunit amb Ana María Martínez per conèixer de primera mà les necessitats del municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa i el president del Consell Comarcal aborden la situació de les beques menjador

Ignasi Giménez s’ha reunit amb Ana María Martínez per conèixer de primera mà les necessitats del municipi

Ignasi Giménez i Ana María Martínez s’han reunit a l’Ajuntament (foto: Localpres).
Ignasi Giménez i Ana María Martínez s’han reunit a l’Ajuntament (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha rebut aquest dijous el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, dins la ronda de trobades que està mantenint aquest últim amb els responsables polítics dels municipis de la comarca. La reunió ha servit per abordar diversos temes d’interès, entre els quals destaca la preocupació de les administracions locals per la situació de les beques menjador.

Ana María Martínez ha traslladat al president de l’ens comarcal el gran esforç que està realitzant l’Ajuntament de Rubí per poder donar la màxima cobertura als infants de famílies en situació de precarietat econòmica. Aquest curs 2015-2016, la corporació local destinarà més de 760.000 euros a completar els ajuts de menjador que atorga la Generalitat a través del Consell Comarcal, cosa que permetrà becar un total de 1.154 alumnes del total de 1.383 que ho van sol·licitar. Cal tenir en compte que el Govern català va resoldre concedir ajuts del 100% només a 41 alumnes, mentre que en 833 casos va decidir cobrir únicament el 50% del preu públic d’aquest servei. Amb els diners que aportarà l’Ajuntament, tots els infants becats podran gaudir d’una cobertura del 100% i també podran accedir als ajuts altres alumnes que n’havien quedat fora.

El passat 20 d’octubre, regidors i regidores de Serveis Socials i Educació dels 23 ajuntaments del Vallès Occidental es van reunir al Consell Comarcal precisament per tractar aquesta qüestió. Els representants municipals van expressar la necessitat d’un nou model de gestió dels ajuts de menjador escolar que sigui absolutament transparent i que garanteixi una veritable homogeneïtzació de criteris a tots el territori. Alhora, van recordar el gran esforç econòmic que estan fent les administracions locals per compensar les mancances de l’actual sistema i garantir, d’aquesta manera, la correcta atenció a la infància.

Lideratge en eficiència energètica
A la reunió d’aquest dimecres, el president del Consell Comarcal també ha manifestat a l’alcaldessa la seva voluntat que Rubí lideri temes d’eficiència energètica a nivell comarcal, atesa l’experiència acumulada gràcies al projecte Rubí Brilla. Aquesta iniciativa, que va començar a caminar el 2011, ha convertit el municipi en un referent nacional en matèria d’eficiència energètica i energies renovables. Així ho evidencia la celebració, el proper 13 de novembre, del 2n Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic.

Abans de l’inici de la reunió, Ignasi Giménez ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Rubí i ha rebut un obsequi institucional de mans de l’alcaldessa.

Imatges relacionades

Ignasi Giménez ha signat el Llibre d'Honor (foto: Localpres)
Ignasi Giménez ha signat el Llibre d'Honor (foto: Localpres)