Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita Felipa Chávez pels seus cent anys de vida Ana María Martínez ha visitat la rubinenca a la residència Amanecer, on viu actualment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa felicita Felipa Chávez pels seus cent anys de vida

Ana María Martínez ha visitat la rubinenca a la residència Amanecer, on viu actualment

Ana María Martínez ha lliurat una placa commemorativa i un ram de flors a la rubinenca centenària (foto: Localpres).
Ana María Martínez ha lliurat una placa commemorativa i un ram de flors a la rubinenca centenària (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, han felicitat la rubineca Felipa Chávez amb motiu del seu centenari. L’homenatjada va néixer l’11 de juny de 1917 a Valverde de Llerena (Extremadura) i va traslladar-se a viure a Rubí ara fa 10 anys.

Aquest dilluns, la residència Amanecer, on actualment viu Chávez, ha acollit l’acte per celebrar els seus cent anys de vida. La rubinenca, que ha estat acompanyada dels seus fills i nebots, ha estat obsequiada amb una placa commemorativa i un ram de flors, que ha rebut de mans de l’alcaldessa, i amb la medalla centenària que atorga la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que “és admirable haver arribat als cent anys amb la vitalitat i la bona salut de la Felipa”. La primera edil ha recordat que una de les prioritats de l’equip de govern és, precisament, la gent gran: “Des de l’equip de govern creiem que un dels grans reptes que planteja actualment la ciutat és l’envelliment d’una part de la població. Un envelliment que, sens dubte, cal abordar de forma activa”.

Felipa Sánchez, filla d’un masover i d’una mestressa de casa, és la més petita de cinc germans. Va anar a l’escola fins als 14 anys, on va aprendre a llegir i a escriure. Quan tenia 24 anys, es va casar amb Julio, amb qui va tenir quatre fills. Quan aquests es van fer grans, un a un es van anar traslladant a Catalunya, buscant una major qualitat de vida. Quan el matrimoni va quedar sol a Extremadura, també van fer el pas de mudar-se, en aquest cas a Sant Cugat. Chávez va quedar vídua ara fa 20 anys i en fa 10 que viu a Rubí, primer a casa dels fills i, després, a la residència Amanecer.