Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita el Col·legi Maristes pel 50è aniversari del centre educatiu Durant l’acte s’ha presentat el llibre "Els germans Maristes a Rubí", de l’historiador rubinenc Eduard Puigventós https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa felicita el Col·legi Maristes pel 50è aniversari del centre educatiu

Durant l’acte s’ha presentat el llibre "Els germans Maristes a Rubí", de l’historiador rubinenc Eduard Puigventós

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, durant l’acte institucional del 50è aniversari del Col·legi Maristes (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, durant l’acte institucional del 50è aniversari del Col·legi Maristes (foto: Localpres)

El Col·legi Maristes de Rubí ha celebrat aquest dijous a la tarda l’acte institucional del 50è aniversari del centre. L’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i diversos regidors del consistori han volgut acompanyar la comunitat educativa d’aquesta escola en un dia tan especial com el d’avui.

El director del Col·legi Maristes, Valentí Alarcón, s’ha mostrat “emocionat” pel fet de poder celebrar aquests 50 anys d’història del centre. El mestre ha repassat alguns dels canvis més destacables que han tingut lloc en aquest darrer mig segle de Maristes Rubí: “Vam passar d’ensenyar només als nois a la coeducació. I als inicis érem una escola de Primària, que es va convertir en una escola de Secundària i Batxillerat”. Alarcón també ha destacat positivament la reducció del nombre d’alumnes a les aules i l’evolució de les metodologies docents, “que ara són molt més properes, és un altre estil. I ara ja estan començant a tornar a canviar”. Davant la pregunta dels mitjans de comunicació local sobre quina curiositat destacaria d’aquests darrers anys, ha confessat: “Mai m’hagués imaginat que em fessin director havent estat alumne del centre”.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha felicitat el Col·legi Maristes per aquests 50 anys de feina a la ciutat. “Es tracta d’una peça fonamental del sistema educatiu de la nostra ciutat, una peça important per construir des de l’educació”, ha comentat la primera edil, que ha afegit: “Rubí no és res sense les seves peces i en l’educació, Maristes n’és una de fonamental”.

Durant l’acte, que ha comptat amb els parlaments de la direcció del centre, del germà provincial, de la delegada d’Ensenyament i d’exalumnes de la primera promoció, també s’ha presentat el llibre Els germans Maristes a Rubí, del rubinenc Eduard Puigventós.