Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa expressa el suport de l’Ajuntament de Rubí als treballadors afectats pel tancament de Delphi Ana María Martínez anuncia que farà costat als treballadors en la negociació de la continuïtat de la planta de Sant Cugat i posa a la seva disposició els serveis municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa expressa el suport de l’Ajuntament de Rubí als treballadors afectats pel tancament de Delphi

Ana María Martínez anuncia que farà costat als treballadors en la negociació de la continuïtat de la planta de Sant Cugat i posa a la seva disposició els serveis municipals

La planta de Delphi es troba al polígon de Can Magí de Sant Cugat (foto: Europapress).
La planta de Delphi es troba al polígon de Can Magí de Sant Cugat (foto: Europapress)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha manifestat el suport de l’Ajuntament de Rubí als treballadors de la planta santcugatenca de Delphi després que la multinacional hagi anunciat la seva decisió de tancar-la. La fàbrica disposa de 540 treballadors, prop d'un centenar dels quals són rubinencs.

La màxima responsable municipal ha lamentat la decisió de l’empresa i ha avançat que es posarà en contacte de forma immediata amb els consistoris de Sant Cugat, Terrassa i Cerdanyola ─els municipis amb més treballadors afectats─ per valorar la situació. Martínez ha assegurat que farà costat als empleats en un hipotètic procés de negociació i que, si el tancament es confirma, posarà a la seva disposició els serveis municipals. “Hi ha un gruix important de la plantilla de Delphi que viu a Rubí. Des de l’Ajuntament ens implicarem i buscarem la màxima coordinació entre institucions per mirar de trobar una solució a la seva situació, si pot ser lluitant per mantenir els seus llocs de feina”, ha declarat l’alcaldessa.

L’empresa de components de l’automòbil va iniciar la seva activitat a Sant Cugat el 1962 sota la marca Condiesel. Després de més de 53 anys d’activitat i dels intents fallits per trobar un inversor, la companyia ha anunciat el seu tancament. En els darrers anys, la multinacional ja havia impulsat diversos reajustaments de plantilla a la factoria santcugatenca.