Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa es trasllada al Centre i a la Plana del Castell en el marc del projecte 'Alcaldia als barris' Durant aquesta primera jornada en aquests dos barris, la ciutadania ha traslladat a Ana María Martínez la necessitat de millorar l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa es trasllada al Centre i a la Plana del Castell en el marc del projecte 'Alcaldia als barris'

Durant aquesta primera jornada en aquests dos barris, la ciutadania ha traslladat a Ana María Martínez la necessitat de millorar l’espai públic

L’alcaldessa ha passejat pel Centre acompanyada per dirigents veïnals, que li han traslladat les mancances i punts forts del barri (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha passejat pel Centre acompanyada per dirigents veïnals, que li han traslladat les mancances i punts forts del barri (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha encetat aquest dilluns la visita a una nova zona de la ciutat en el marc del projecte ‘Alcaldia als barris’. Fins dimecres, la primera edil serà al Centre i a la Plana del Castell. Amb ‘Alcaldia als barris’, el consistori vol apropar l’administració als rubinencs per conèixer de primera mà les seves necessitats i inquietuds i treballar, conjuntament, per la millora dels diferents barris.

Aquest dilluns, Martínez ha visitat una escola bressol, ha passejat pel Centre amb dirigents veïnals, s’ha reunit amb rubinencs que havien sol·licitat cita prèvia i s’ha entrevistat amb diverses entitats. L’objectiu és escoltar les demandes i suggeriments de la ciutadania i treballar plegats pel bon funcionament de la ciutat.

Durant aquesta primera jornada al Centre, l’alcaldessa ha copsat les inquietuds dels veïns: “Ens han manifestat diverses qüestions que hem de treballar. Algunes ja les hem iniciat i d’altres les estem recollint per poder-les prioritzar. Compartim allò que necessita la ciutat ─i en aquest cas concret el Centre i la Plana del Castell─ per, entre tots, fer-la millor”. Ana María Martínez ha explicat que les prioritats del Centre van en la mateixa línia que altres barris de Rubí: “millorar l’espai públic”. L’alcaldessa ha posat com a exemple la plaça del Doctor Guardiet, un espai on cal fer compatible el fet de jugar a pilota amb la necessitat de no malmetre la façana de l’església de Sant Pere. Martínez també ha explicat que uns dels projectes més importants d’aquest barri és la futura ampliació de l’illa de vianants: “Estem treballant un projecte satisfactori per tothom. Pel govern hi ha una part que és absolutament necessària i que dóna més protagonisme al Mercat municipal, un element que hem de revitalitzar i promocionar encara més. I en la negociació amb d’altres grups hi ha la possibilitat d’ampliar l’illa també cap al carrer Maximí Fornés [...]”.  

En el marc d’aquest projecte, el despatx de l’alcaldia es trasllada cada mes, durant tres dies consecutius, a una zona de la ciutat. Durant aquestes tres jornades, l’alcaldessa passeja pel barri, manté trobades informals amb els veïns, assisteix a les reunions programades amb els diferents col·lectius ─associacions de veïns, AMPAs, equip directiu dels centres docents, diferents comerços i empreses...─ i s’entrevista amb les persones que hagin sol·licitat visita prèvia.

L’objectiu és escoltar directament els rubinencs, les seves reivindicacions, queixes, propostes i demandes. I és que una de les prioritats del nou equip de govern és acostar la gestió municipal als barris. De les estades als barris sorgiran diverses propostes que, un cop estudiades i consensuades, comportaran accions que establiran el full de ruta de la millora dels diferents barris.

L’alcaldia es trasllada als barris
El despatx de l’alcaldia es desplaçarà dues vegades a l’any, de forma rotatòria, a cadascuna de les sis zones en què s’ha dividit la ciutat. En el marc de la segona visita, l’Ajuntament rendirà comptes de l’estat de gestió de totes aquelles demandes que hagin fet els ciutadans.

L’Ajuntament ha habilitat una adreça de correu electrònic () i ha creat un espai al web municipal per poder recollir les demandes de la ciutadania. També es podran vehicular totes aquestes peticions a través de les entitats de cada barri. 

Imatges relacionades

Durant la seva passejada pel Centre, rubinencs a títol individual, i de forma espontània, s'han adreçat a l'alcaldessa (foto: Localpres)
Durant la seva passejada pel Centre, rubinencs a títol individual, i de forma espontània, s'han adreçat a l'alcaldessa (foto: Localpres)
Ana María Martínez també ha visitat alguns dels comerços del Centre (foto: Localpres)
Ana María Martínez també ha visitat alguns dels comerços del Centre (foto: Localpres)
Els veïns han explicat in situ a l'alcaldessa alguns punts de l'espai públic que cal millorar (foto: Localpres)
Els veïns han explicat in situ a l'alcaldessa alguns punts de l'espai públic que cal millorar (foto: Localpres)