Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí reclama al Servei Català de la Salut la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer Ana María Martínez també ha plantejat la necessitat de la ciutat de disposar d’urgències pediàtriques a la nit i el cap de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí reclama al Servei Català de la Salut la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer

Ana María Martínez també ha plantejat la necessitat de la ciutat de disposar d’urgències pediàtriques a la nit i el cap de setmana

L’alcaldessa, la regidora de Serveis a les Persones i el gerent de l’Ajuntament de Rubí, reunits amb responsables del CatSalut (foto: Localpres).
L’alcaldessa, la regidora de Serveis a les Persones i el gerent de l’Ajuntament de Rubí, reunits amb responsables del CatSalut (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta Garcia, s’han reunit aquest dimecres amb dos dels responsables del CatSalut: els doctors Alfredo Garcia, gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària Barcelona (RSB), i Joan Parellada, director del sector sanitari Baix Llobregat Nord i Vallès Occidental Est i Oest. L’objectiu de la trobada ha estat traslladar als dirigents del Servei Català de la Salut les demandes de la ciutat en matèria sanitària.

Una de les prioritats del govern municipal és que s’impulsi la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer, un equipament que s’ha d’ubicar en uns terrenys de Can Sant Joan i que donarà servei a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal. El projecte va quedar aturat l’any 2012, fruit de les retallades en el pressupost autonòmic aplicades pel govern de la Generalitat de Catalunya. En el seu moment, el centre es va plantejar per donar cobertura a una població global d’unes 200.000 persones dels tres municipis veïns, xifra a la qual ja s’ha arribat a hores d’ara. “Tenint en compte que en aquests moments totes tres ciutats ja sumem una població que ronda les 200.000 persones, ara més que mai es fa palesa la necessitat de disposar d’aquest equipament de proximitat”, ha explicat l’alcaldessa, que ha assegurat que “reclamaré la construcció d’aquest hospital fins a esgotar el mandat”. Ana María Martínez també ha recordat que l’Ajuntament de Rubí va executar l’any 2009 les accions prèvies que han de permetre desplegar el projecte urbanístic per a la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer. “Ara cal recuperar el compromís aturat l’any 2012 per part de la Generalitat de Catalunya”.

Una altra de les demandes que el govern municipal ha traslladat al CatSalut ha estat que es doni una solució a les urgències pediàtriques a la ciutat durant la nit i el cap de setmana. Així, l’alcaldessa ha reclamat al Departament de Salut de la Generalitat la inclusió a la xarxa sanitària actual d’una unitat d’urgències d’atenció primària, de diagnosi ràpid i de pediatria (CUAP). “El benestar de les persones és la nostra prioritat. La salut pública és un valor social i de dret i els rubinencs i rubinenques han de poder gaudir dels serveis que necessita una ciutat com Rubí”.

En aquest sentit, la Junta de Portaveus va aprovar una moció al darrer Ple municipal reclamant que “el nou govern de la Generalitat de Catalunya faci seu el compromís i la decisió política ferma de millorar la xarxa de recursos sanitaris, adequant l’oferta d’atenció a les necessitats de les persones i a la realitat actual de Rubí”.

Altres demandes
L’alcaldessa i la regidora de l’àrea de Serveis a les Persones han plantejat altres demandes als responsables del CatSalut, com ara la millora del Centre d’Atenció Primària (CAP) Anton de Borja o la futura construcció d’un quart CAP.

Paral·lelament, també han traslladat les queixes dels usuaris del servei de transport sanitari no urgent a la ciutat, arran de la nova concessió del servei a una altra empresa.