Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La represa de les negociacions permet desencallar la problemàtica entre la PAH i Catalunya Caixa La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha aixecat l’acampada de Sant Cugat aquest matí, condició que havia posat l’entitat bancària per resoldre els cinc casos pendents https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-de-rubi-informa-que-catalunya-caixa-accepta-resoldre-els-cinc-casos-pendents-de-la-pah/@@images/image/preview

La represa de les negociacions permet desencallar la problemàtica entre la PAH i Catalunya Caixa

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha aixecat l’acampada de Sant Cugat aquest matí, condició que havia posat l’entitat bancària per resoldre els cinc casos pendents

Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la PAH i Catalunya Caixa s'han reunit aquest dijous per desencallar la situació (foto: Localpres).
Els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la PAH i Catalunya Caixa s'han reunit aquest dijous per desencallar la situació (foto: Localpres)

Representants dels ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí i delegats de Catalunya Caixa s’han reunit aquest dijous per desencallar els casos de cinc famílies que s’enfrontaven a un possible desnonament. Prèviament, els membres de la PAH han posat fi a l’acampada que el 23 de setembre de 2014 van iniciar, de manera indefinida, davant una de les sucursals de l’entitat bancària a Sant Cugat.

De fet, aquesta ha estat la condició que ha posat Catalunya Caixa per tal de solucionar aquests cinc casos segons els termes que reclamava la PAH.

L’Ajuntament de Rubí ha actuat com a mediador en aquest conflicte entre la plataforma i l’entitat bancària. A l’octubre, l’alcaldessa, Carme García, va informar als membres de la PAH que el Consistori s’havia ofert per mediar entre les famílies afectades per un procés hipotecari acampades a Sant Cugat i Catalunya Caixa. I més recentment, la setmana passada García va reclamar la creació d'una mesa de negociació a quatre bandes que aplegués els ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, la PAH i Catalunya Caixa, amb l'objectiu d'abordar-hi els casos de més difícil solució i desencallar l'actual situació de desacord.

Finalment, la resolució d’aquest conflicte ha arribat aquest dijous, després de les darreres negociacions que han tingut lloc al llarg d’aquesta setmana.

Segons ha explicat el regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat de l’Ajuntament de Rubí, Manuel Velasco, “avui s’ha obert una escletxa de confiança entre la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i Catalunya Caixa per continuar parlant d’aquests casos i d’altres que puguin sorgir”. El regidor també ha assegurat que el Consistori rubinenc tornarà a exercir el paper de mediador en cas que sigui necessari.

A la reunió d’aquest dijous al matí, l’Ajuntament de Rubí s’ha ofert a ajudar les famílies de la ciutat que han perdut el seu habitatge arran de l’acord de dació en pagament amb Catalunya Caixa a buscar un pis on viure. 

Rubí, municipi pioner en la defensa dels afectats
El Servei d’Intermediació d’Afectats per la Hipoteca (SIAH) de la ciutat es va posar en marxa al març del 2012, convertint Rubí en el segon municipi de tot el país a crear aquest servei, que ofereix informació i assessorament a les famílies que tenen dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que, per aquest motiu, es troben en risc de perdre el seu habitatge. Paral·lelament a l’obertura del SIAH, l’Ajuntament de Rubí també va constituir la Taula especial de desnonaments, presidida per l’alcaldessa, on s’apleguen responsables polítics i tècnics de les àrees d’Habitatge i Serveis Socials, així com representants dels grups municipals i de les entitats socials, inclosa la PAH.

En les diferents trobades que l’alcaldessa ha mantingut amb membres de la PAH, Carme García els ha recordat la importància que les persones afectades per processos de desnonament facilitin tota la informació possible sobre la seva situació a l’Ajuntament a través del SIAH. I és que, tal com ha subratllat l’alcaldessa en diverses ocasions, aquesta és l’única manera que el Consistori disposi d’eines legals per poder negociar amb les entitats bancàries.

Imatges relacionades

Manuel Velasco, intervenint durant la reunió entre la PAH i Catalunya Caixa (foto: Localpres)
Manuel Velasco, intervenint durant la reunió entre la PAH i Catalunya Caixa (foto: Localpres)