Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí inaugura la mostra 'Diorames de Nadal' a l’Espai expositiu Aula Cultural L’exposició, realitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, es podrà visitar fins el 18 de gener https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-de-rubi-inaugura-la-mostra-diorames-de-nadal-a-l2019espai-expositiu-aula-cultural/@@images/image/preview

L’alcaldessa de Rubí inaugura la mostra 'Diorames de Nadal' a l’Espai expositiu Aula Cultural

L’exposició, realitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, es podrà visitar fins el 18 de gener

L'exposició 'Diorames de Nadal' s'ha inaugurat aquest diumenge a l'Espai expositiu Aula Cultural (foto: Localpres).
L'exposició 'Diorames de Nadal' s'ha inaugurat aquest diumenge a l'Espai expositiu Aula Cultural (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha inaugurat aquest diumenge l’exposició Diorames de Nadal, de l’Associació de Pessebristes de Rubí. La mostra, que es pot visitar a l’Espai expositiu Aula Cultural fins el 18 de gener, presenta tot un seguit d’escenes que representen diferents episodis de la infància de Jesús.

La vintena de diorames que integren aquesta exposició estan elaborats amb tot tipus de material ─la majoria reciclat─, des de caixes de fusta fins a porexpan, passant pel cartró, el guix o el suro, entre d’altres.

Els membres de l’Associació de Pessebristes de Rubí han volgut oferir un toc actual a la mostra d’enguany, tot i mantenir l’esperit clàssic dels diorames. Així, a banda de les escenes tradicionals, també es pot veure la representació dels pastorets dins d’un teatre, com un escrivà empadrona a Josep i Maria, o com uns nens que juguen amb Jesús protagonitzen una baixada d’andròmines. També hi ha un dels diorames on totes les figures estan fetes de ganxet i altres on els personatges es mouen, com ara l’arribada dels Reis d’orient.

L'exposició es podrà visitar a l’Espai expositiu Aula Cultural, ubicat a l'avinguda de Barcelona, 84, els dies feiners de 17.30 h a 20.30 h, i diumenges i festius de 12 h a 14 h i de 17.30 h a 20.30 h.

50 anys fent pessebres
Aquest 2014, tres membres de l’entitat celebren que fa 50 anys que fan pessebres. Es tracta del president de l’associació, Josep Gonzàlez; el director artístic, Josep Comellas; i el tresorer, Joan Comellas.

Per celebrar-ho, ja estan preparant una nova proposta. Així, per Setmana Santa, l’Espai expositiu Aula Cultural acollirà una mostra de calvaris, uns diorames que representen les escenes de la Crucifixió de Jesús.