Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa arrenca el compromís del conseller de Salut d’estudiar l’ampliació dels serveis de pediatria de Rubí Ana María Martínez també ha reiterat al representant del govern català la necessitat de disposar d’un hospital de referència a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa arrenca el compromís del conseller de Salut d’estudiar l’ampliació dels serveis de pediatria de Rubí

Ana María Martínez també ha reiterat al representant del govern català la necessitat de disposar d’un hospital de referència a la ciutat

Ana María Martínez s’ha reunit aquest dimarts amb Toni Comín.
Ana María Martínez s’ha reunit aquest dimarts amb Toni Comín

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, s’han reunit aquest dimarts amb el conseller de Salut, Toni Comín, per tal d’abordar les necessitats de la ciutat en matèria sanitària. En aquesta primera trobada, la primera edil rubinenca ha arrencat el compromís del govern català d’estudiar l’ampliació dels serveis de pediatria que s’ofereixen actualment a Rubí.

Martínez confia a tenir una resposta positiva per part de la Generalitat abans de l’estiu, ja que es tracta d’una demanda lògica i inajornable: “Hem insistit al conseller que Rubí necessita una unitat d’urgències durant la nit i els caps de setmana. Els rubinencs i rubinenques han de poder comptar a la seva pròpia ciutat amb un servei que és un dret bàsic i que repercuteix directament en el seu benestar”.

A la reunió d’aquest dimarts, l’alcaldessa també ha reclamat a Comín que desencalli la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer, el centre hospitalari de referència per a Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal que s’havia d’ubicar en uns terrenys de Can Sant Joan i que va quedar aturat el 2012. El conseller ha traslladat a Martínez que entén la necessitat d’aquest centre però que el projecte s’ha retardat per raons pressupostàries; unes dificultats econòmiques que, segons Comín, farien preferible construir un únic dispositiu més gran a la comarca en comptes de tirar endavant els dos hospitals previstos a Rubí i Cerdanyola.

Davant d’això, l’alcaldessa ha insistit al conseller que, sigui quin sigui el model, aquest centre ha d’estar situat a Rubí. “Si el govern català inverteix en un nou dispositiu de referència al Vallès Occidental ha de ser a la nostra ciutat perquè reunim unes característiques especials que ho fan necessari. Cal tenir en compte que som la segona concentració industrial de Catalunya i que, per aquest motiu, les nostres connexions per carretera són més complexes. No podem seguir obligant els nostres ciutadans a córrer cap a Terrassa per rebre atenció hospitalària, més tenint en compte la mala connexió amb transport públic”, ha reiterat Martínez.

Altres demandes
A la reunió d’aquest dimarts, l’alcaldessa també ha demanat al conseller millores als centres d’atenció primària de la ciutat, especialment l’ampliació del CAP Anton de Borja, així com una solució per a les llargues llistes d’espera que han de suportar actualment els usuaris de la sanitat pública.