Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa anuncia les properes actuacions dins el Pla d’inversions Els projectes presentats volen fer de Rubí una ciutat accessible per a tothom i que afavoreixi la competitivitat de les seves empreses https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa anuncia les properes actuacions dins el Pla d’inversions

Els projectes presentats volen fer de Rubí una ciutat accessible per a tothom i que afavoreixi la competitivitat de les seves empreses

Ana María Martínez, durant la roda de premsa.
Ana María Martínez, durant la roda de premsa

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest dimecres un paquet d’actuacions per valor de 6,3 milions d’euros que s’executaran properament en el marc del Pla d’inversions. Segons ha explicat la primera edil, es tracta de projectes dissenyats “per donar compliment als nostres objectius de mandat [...], que passarien per tenir una ciutat accessible per a tothom i amb visió d’infància, donar suport a l’activitat econòmica a través de la millora dels nostres parcs empresarials, i dotar Rubí d’una xarxa ciclista que possibiliti la mobilitat sostenible i la pràctica de l’esport”.

Entre els projectes previstos, destaca la pacificació de diversos carrers del centre i l’ampliació de voreres en altres vies. “Això va lligat al nostre convenciment que la ciutat ha de tenir un centre pacificat, una circulació que prioritza els vianants i que dinamitza i afavoreix el teixit comercial. En aquest sentit, la recuperació de l’espai urbà des de la visió dels infants és fonamental”, ha dit Martínez. Així, es reurbanitzarà la plaça d’Onze de Setembre (240 mil euros) i un tram dels carrers de Magí Ramèntol (234 mil euros), Torrent de l’Alba (226 mil euros) i Maximí Fornés (1.033.000 euros), convertint-los en espais de plataforma única. D’altra banda, i amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, s’ampliaran les voreres dels carrers de Méndez Núñez (87 mil euros), General Castaños (89 mil euros) i Unió (152 mil euros). 

Al paquet d’inversions presentat aquest dimecres, també es contempla el perllongament de l’anella verda ciclista i de la xarxa d’itineraris a peu. Pel que fa a la xarxa de carrils bici, la intenció és donar continuïtat a l’actuació ja executada a La Llana tot adequant el tram entre el pont de La Llana i la connexió amb la serra de Cantallops (232 mil euros), així com l’espai entre la urbanització de Can Sant Joan, el torrent dels Alous i l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (157 mil euros). A més, es preveu l’adequació de diversos camins del terme municipal, tant per recórrer a peu com en bicicleta, entre aquests el camí de Can Tiraïres i les seves interseccions (107 mil euros) i el camí del torrent dels Alous i les connexions amb el parc de Ca n’Oriol (131 mil euros).

Un altre dels eixos fonamentals d’aquest paquet d’actuacions són les millores als polígons d’activitat econòmica (PAE), que han de donar compliment a la primera fase del Pla director dels PAE. Tal com ha refermat l’alcaldessa, “la vinculació de la competitivitat de les empreses i la lluita contra l’atur és real. Necessitem que les empreses tinguin èxit perquè aquest èxit fa que hi hagi demanda de llocs de treball i que siguin llocs de treball de qualitat”. Així, es duran a terme diverses actuacions per valor de més d’un milió d’euros a Can Rosés, La Llana i Can Jardí, que consistiran en l’arranjament de voreres, la renovació de rotondes, la millora de zones d’aparcament, la renovació del ferm de la calçada i la millora de la mobilitat.

Les inversions previstes es completen amb diverses actuacions als parcs infantils, en coherència amb el recent reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef. “El dret a jugar per a tothom s’ha convertit en una màxima per a nosaltres, que intentem prioritzar sempre que és possible”, ha dit l’alcaldessa, qui ha avançat la creació d’un parc infantil entre els carrers Calderon de la Barca i Torrent de l’Alba, davant l’Escola Bressol Municipal La Bruna, que serà accessible i cooperatiu. A més, s’instal·laran gronxadors adaptats per a persones amb diversitat funcional a quatre parcs més (195 mil euros) i es projectarà una zona lúdica esportiva, amb espai de pícnic i jocs infantils, a l’avinguda de Can Tapis (174 mil euros).

Aquests projectes es portaran a aprovació entre els plens del mes de maig i juny i, en cas de rebre llum verda, rebran consignació pressupostària en una sessió posterior per tal que les obres puguin ser adjudicades abans que finalitzi l’any. “Estem convençuts que són unes actuacions necessàries per a la ciutat, que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes [...] i ens fan sentir més orgullosos de la nostra ciutat”, ha conclòs l’alcaldessa.