Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa acompanya l’Hermandad Andaluza Nuestra Señora del Rocío durant la benedicció del seu simpecado L’acte religiós ha tingut lloc aquest divendres i ha estat el preludi de la romeria del Rocío https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa acompanya l’Hermandad Andaluza Nuestra Señora del Rocío durant la benedicció del seu simpecado

L’acte religiós ha tingut lloc aquest divendres i ha estat el preludi de la romeria del Rocío

La benedicció del simpecado va tenir lloc davant l’església de Sant Pere (foto: Localpres).
La benedicció del simpecado va tenir lloc davant l’església de Sant Pere (foto: Localpres)

La Hermandad Andaluza Nuestra Señora del Rocío de Rubí va beneir divendres el seu Simpecado davant l’església de Sant Pere. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i els regidors Maria Mas, Moisés Rodríguez i Juan López van acompanyar l’entitat en aquest acte, preludi de la romeria del Rocío.

El simpecado és una insígnia que, a les processons, figura a la secció de confraries de la Verge i que ostenta el lema "sine labe concepta", és a dir, "sens pecat fou concebuda", o bé conté una figura de la Immaculada. És la representació de La Verge per excel·lència. El nom té origen medieval i deriva dels estandards que portaven les processons religioses que reivindicaven la Immaculada Concepció de la Verge, en els quals s’acostumava a fer constar aquesta mateixa expressió.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, que va presenciar la benedicció del simpecado, ha assegurat que “molts rubinencs són seguidors d’aquesta tradició. I és molt interessant conservar aquestes costums”.

Imatges relacionades

Ana María Martínez, presenciant la benedicció del simpecado (foto: Localpres)
Ana María Martínez, presenciant la benedicció del simpecado (foto: Localpres)