Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament va distribuir 339 targetes moneder per a alimentació bàsica el 2021 Més d’un miler de persones en situació de vulnerabilitat es van poder beneficiar d’aquesta modalitat d’ajuda, que gestiona Creu Roja per encàrrec dels Serveis Socials municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament va distribuir 339 targetes moneder per a alimentació bàsica el 2021

Més d’un miler de persones en situació de vulnerabilitat es van poder beneficiar d’aquesta modalitat d’ajuda, que gestiona Creu Roja per encàrrec dels Serveis Socials municipals

Les persones beneficiàries poden fer servir les targetes moneder en establiments de proximitat.
Les persones beneficiàries poden fer servir les targetes moneder en establiments de proximitat

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí van distribuir 339 targetes moneder per a alimentació bàsica el 2021. Un total de 1.067 persones en situació de vulnerabiltitat es van beneficiar d’aquesta modalitat d’ajuda, que es gestiona a través de l’organització Creu Roja.

El projecte municipal de suport a l’alimentació infantil i familiar busca normalitzar els circuits d’accés a bens de primera necessitat. A través del sistema de targetes moneder, les persones beneficiàries poden aconseguir els aliments que requereixen en establiments de proximitat, sense necessitat d’acudir a espais benèfics. Com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, “això ajuda a evitar la seva estigmatització, alhora que els fa sentir millor perquè es fan plenament responsables de la seva economia domèstica”.

Les targetes moneder són nominatives i es carreguen amb un import predefinit, en funció de les persones que integren la unitat de convivència.  Amb elles es poden adquirir tot un seguit de productes bàsics, com ara aliment fresc, segons les necessitats de cada família i durant un període màxim de tres mesos.

El 2021, es van fer 1.537 recàrregues a les 339 targetes concedides. L’import mitjà per família va ser de 600 €. El projecte va suposar una despesa anual de 173.070 €, dels quals 110.310 € van ser aportats per l’Ajuntament de Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible