Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa per convertir una antiga nau industrial en el nou equipament juvenil de referència La voluntat del consistori és incorporar al cens municipal d’equipaments l’antic edifici de la Supersond, un cop s’ha arribat a un acord amb el propietari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament treballa per convertir una antiga nau industrial en el nou equipament juvenil de referència

La voluntat del consistori és incorporar al cens municipal d’equipaments l’antic edifici de la Supersond, un cop s’ha arribat a un acord amb el propietari

La nau disposa de molt espai interior (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La nau disposa de molt espai interior (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament està treballant per transformar una nau industrial de la Plana del Castell en el nou centre de referència per al jovent de Rubí. L’edifici, amb una superfície aproximada de 3.200 m2 repartits en quatre plantes, està ubicat al carrer del Castell i és l’antiga seu de l’empresa de televisors Supersond.

Ja hem arribat a un acord amb els propietaris i, en aquests moments, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de compra d’aquest edifici”, ha anunciat aquest dilluns l’alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil ha destacat la gran centralitat de l’immoble, situat just davant del Museu Municipal i molt a prop d’altres equipaments estratègics com l’Escardívol; així com les possibilitats que ofereix el seu espai interior, ampli i molt diàfan.

L’alcaldessa confia que la incorporació d’aquest edifici al cens municipal permetrà donar resposta a les necessitats actuals dels nois i noies de Rubí: “La Torre Bassas se’ns ha quedat petita davant la dimensió tan potent de la joventut a la ciutat [...]. Això ens fa pensar que requerim d’un espai molt millor perquè els joves puguin desenvolupar les seves aportacions”. Martínez també ha avançat que la voluntat del consistori és que aquests mateixos joves se sentin implicats des d’un primer moment en un projecte que està cridat a posar solució a una de les principals demandes del col·lectiu. Per aquest motiu, l’obertura d’aquest nou equipament anirà precedida d’un procés participatiu que permetrà el jovent de Rubí ajudar a definir els seus usos concrets.

Per a l’alcaldessa, es tracta d’un projecte de futur engrescador amb un fort component emocional, vinculat a la història de l’antiga Supersond i la tradició industrial de Rubí: “Poder albergar un equipament municipal en un continent vinculat a una indústria per la qual, a més, van passar molts rubinencs i rubinenques, em fa entre il·lusió i emoció perquè em recorda el nostre passat i present com a ciutat”.

L’Ajuntament i el propietari de la nau han acordat un preu de compra d’1,2 milions d’euros.