Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa en una guia per a l’accessibilitat en actes públics L’objectiu d’aquest projecte és avaluar i millorar aquells aspectes que garanteixen que les activitats organitzades o autoritzades per l’Ajuntament són inclusives i promouen la participació en condicions d’equitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament treballa en una guia per a l’accessibilitat en actes públics

L’objectiu d’aquest projecte és avaluar i millorar aquells aspectes que garanteixen que les activitats organitzades o autoritzades per l’Ajuntament són inclusives i promouen la participació en condicions d’equitat

Plataforma per a persones amb problemes de mobilitat al festival LOS40 Primavera Pop (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Plataforma per a persones amb problemes de mobilitat al festival LOS40 Primavera Pop (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat els treballs per disposar d’una guia per a l’accessibilitat en actes públics. El projecte ha de permetre avaluar i millorar tots aquells aspectes que fan que les activitats públiques organitzades o autoritzades pel Consistori siguin inclusives i promoguin la participació de tothom en termes d’equitat. “L’accessibilitat és un dret que les administracions tenim cada cop més present. Tot i això, és evident que encara hi ha dificultats que afecten especialment les persones amb discapacitat. Amb aquest treball, volem dotar-nos d’una eina que agiliti i faciliti l’organització d’activitats en termes inclusius”, ha explicat la regidora de Programes Sectorials, Yolanda Ferrer Polo. El procés aborda l’accessibilitat física però també la cognitiva i la conductual.

Durant la primera fase d’aquest projecte, que ja està en marxa, s’estan mantenint reunions amb personal dels serveis municipals implicats en l’organització d’activitats públiques, amb responsables d’equipaments municipals i amb representants d’entitats i altres col·lectius que, per raons diverses, tenen dificultats per participar en convocatòries municipals. A partir de les seves aportacions, s’abordarà una segona fase de debat i presentació de propostes. Finalment, cap a finals d’any, s’elaborarà una guia que servirà de suport en l’organització d’actes públics inclusius, amb l’objectiu que totes les persones hi puguin participar de manera autònoma i còmoda.

El projecte s’inclou a les accions del Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional. A banda de generar material útil per a la gestió municipal, la iniciativa també busca sensibilitzar, assessorar i capacitar el personal de l’Ajuntament implicat en l’organització d’actes públics en aspectes d’accessibilitat i inclusivitat, en la línia d’altres accions anteriors adreçades a la plantilla de la corporació.