Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tornarà a oferir casals d’estiu durant el mes d’agost Amb aquestes activitats, es vol garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tornarà a oferir casals d’estiu durant el mes d’agost

Amb aquestes activitats, es vol garantir l’alimentació bàsica dels infants durant les vacances alhora que se’ls ofereix una alternativa d’oci

Un dels objectius dels casals és garantir la correcta alimentació dels infants (foto: Localpres).
Un dels objectius dels casals és garantir la correcta alimentació dels infants (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí tornarà a oferir durant el mes d’agost casals d’estiu adreçats als infants de famílies en situació de precarietat econòmica. L’objectiu d’aquesta mesura és garantir que aquests nens i nenes tinguin resoltes les necessitats bàsiques d’alimentació durant les vacances escolars, alhora que se’ls proporciona una bona alternativa de lleure i educativa per a aquest període.

Seguint la línia encetada ara fa tres anys, el consistori sufraga dos casals amb una oferta total de 120 places. El primer el gestiona l’entitat ASAV a l’Escola 25 de Setembre entre l’1 i el 31 d’agost, en horari de 9 a 17 h, i es dirigeix a infants de 4 a 13 anys. De les 80 places disponibles, 55 estan destinades a nens i nenes de famílies ateses pels Serveis Socials municipals.

D’altra banda, l’entitat Compartir-Grup Social Marista torna a gestionar un casal subvencionat a l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer de l’1 al 31 d’agost, en horari de 9 a 15 h. En aquest cas, s’ofereixen una quarantena de places a infants derivats també des dels Serveis Socials.

Ambdós casals contemplen activitats lúdiques i servei de menjador. A l’activitat gestionada per ASAV, l’Ajuntament destina una partida econòmica de 18.000 €, mentre que el casal de Compartir compta amb una aportació municipal de 16.952 €.

Amb aquest tipus d’activitats, volem garantir que cap infant se salti àpats durant les vacances, tenint en compte que és un període en què les famílies beneficiàries dels ajuts de menjador escolar durant el curs ja no poden fer ús d’aquest servei. Entitats i administració fem una feina conjunta per perseguir un objectiu absolutament prioritari: el benestar de la nostra infància”, ha afirmat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

L’any passat, 140 infants es van beneficiar d’aquests casals d’agost.