Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tornarà a oferir ajuts econòmics per facilitar a infants i joves l’accés a la pràctica esportiva En els propers dies, s’obrirà la convocatòria de les subvencions, adreçades a infants i joves que practiquen un esport federat o que participen als Jocs Esportius Escolars https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tornarà a oferir ajuts econòmics per facilitar a infants i joves l’accés a la pràctica esportiva

En els propers dies, s’obrirà la convocatòria de les subvencions, adreçades a infants i joves que practiquen un esport federat o que participen als Jocs Esportius Escolars

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí obrirà en els propers dies el període de sol·licitud de les subvencions per a la pràctica de l’esport federat i els Jocs Esportius Escolars corresponents a la temporada 2016-2017. Aquest és el segon cop que el consistori impulsa aquests ajuts, adreçats a infants i joves de 4 a 18 anys.

Les subvencions tenen com a objectiu evitar que cap nen o nena de Rubí deixi de fer esport per motius econòmics. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha argumentat que, amb aquestes ajudes, es persegueix “que les famílies que ho necessitin tinguin l’acompanyament de l’administració perquè els seus fills i filles puguin practicar esport i, d’altra banda, donar suport a les entitats esportives de la nostra ciutat. L’esport forma part de les nostres línies prioritàries d’atenció a les persones, sobretot pel que fa a les famílies que més ho necessiten, vinculat a la salut i a la qualitat de vida que mereixem com a ciutadans i ciutadanes”.

Aquesta any, l’Ajuntament destina una partida de 80.000 € a aquestes ajudes, que es concedeixen segons la renda anual de la unitat familiar. Les bases de les subvencions contemplen diferents trams de renda, en funció dels quals es fixa el percentatge d’ajuda al qual tenen dret les persones sol·licitants.

Un cop s’obri la convocatòria de les subvencions, les famílies disposaran d’un termini de 15 dies hàbils per poder formalitzar la seva sol·licitud a través de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

193 ajudes el 2016
A la convocatòria anterior, l’Ajuntament va rebre 213 sol·licituds, 193 de les quals van reunir tots els requisits per ser acceptades. En total, es van concedir ajudes per valor de 71.713,60 €. Les sol·licituds es corresponien amb prop d’una vintena d’activitats esportives impartides per entitats i AMPA, entre les quals hi havia tot tipus de disciplines.

De cara a la propera temporada 2017-2018, l’Ajuntament ja té previst fer extensius els ajuts a aquells infants i joves rubinencs que practiquen esport fora de la ciutat quan no existeixi oferta d’aquella disciplina concreta a Rubí. Aquesta millora de les bases de les subvencions és fruit d’un acord majoritari del Ple municipal.