Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tanca diversos equipaments municipals com a mesura preventiva per contenir el coronavirus Les tres escoles bressol municipals, així com el Rubí Forma, les escoles artístiques i espais com la Biblioteca, no estaran operatius durant els propers quinze dies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tanca diversos equipaments municipals com a mesura preventiva per contenir el coronavirus

Les tres escoles bressol municipals, així com el Rubí Forma, les escoles artístiques i espais com la Biblioteca, no estaran operatius durant els propers quinze dies

L’alcaldessa, durant la compareixença per anunciar les noves mesures (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa, durant la compareixença per anunciar les noves mesures (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La comissió de seguiment municipal creada en el marc del protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus (Covid-19) a la ciutat ha acordat aquest dijous noves mesures per protegir tant el conjunt de la població com la plantilla municipal. Entre d’altres, i tenint en compte que la Generalitat de Catalunya ha decretat la suspensió de les classes a partir d’aquest mateix divendres, s’ha optat per interrompre també l’activitat de les tres escoles bressol municipals i d’altres equipaments docents que són competència del Consistori, així com tancar els casals diaris infantils, entre d’altres.

La Generalitat manté activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles de potencial alt risc i ha anunciat que suspèn les classes en escoles, instituts i universitats de tot Catalunya a partir d’aquest divendres, 13 de març. En consonància amb aquesta mesura, l’Ajuntament també ha decidit tancar les escoles bressol municipals ─EBM Lluna, EBM Sol, solet i EBM La Bruna─ a partir de la mateixa data i durant almenys quinze dies. Tampoc obriran altres equipaments formatius que també són competència municipal, com el Rubí Forma, l’Escola Municipal de Música Pere Burés, l’Escola d’Art i Disseny edRa i la Font del Ferro. Igualment, s’han anul·lat les jornades de portes obertes a diferents centres educatius programades en el marc de la campanya de preinscripció escolar.

Altres equipaments tancats
El protocol preventiu que ha activat l’Ajuntament aquest dimecres recull les directrius emeses des de la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat i es va actualitzant permanentment.

Aquest dimecres ja es va decidir suspendre temporalment totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones entre el 12 i el 27 de març. Aquest dijous, la comissió ha adoptat noves mesures preventives. A banda del tancament dels equipaments educatius, tampoc obriran els casals de la gent gran durant els propers quinze dies, ni equipaments com la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Ateneu Municipal o l’Espai Jove Torre Bassas. Els centres expositius ─el Museu Municipal Castell (MMUC), El Celler, l’Espai Expositiu Aula Cultural i l’Espai Expositiu Antiga Estació─ també estaran inoperatius els propers dies, així com els centres cívics ─les activitats programades per les diferents associacions de veïns en aquests espais no es duran a terme.

A partir d’aquest divendres, tampoc obriran les seves portes les instal·lacions esportives municipals, com la piscina de Can Rosés. A més, queda anul·lada l’activitat de Patis oberts que ofereix l’Escola Pau Casals els caps de setmana.

Se suspèn també el mercadal que es realitza els dissabtes, ja que aglutina una alta concentració de persones, i tampoc s’instal·laran les parades de l’exterior del Mercat Municipal que es col·loquen els dijous al matí. En canvi, aquesta mesura no té afectació al Mercat Municipal, que dispensa productes alimentaris de primera necessitat.

Paral·lelament, es recomana a les entitats i col·lectius de la ciutat que també anul·lin aquelles activitats previstes per als propers quinze dies i que no estan organitzades per l’Ajuntament o es desenvolupen en equipaments municipals. Aquesta recomanació també es fa extensiva a les entitats de culte i a les esportives de caràcter privat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat aquest dijous que “estem davant d’una situació d’emergència de salut pública sense precedents i calen mesures excepcionals”, i ha afegit: “Es tracta de treballar per minimitzar el risc, evitar actes i espais on s’acumulin persones que puguin ser cadena de contagi”.

Malgrat confessar-se preocupada, la màxima responsable municipal ha llençat un missatge de tranquil·litat a la població: “Des de l’Ajuntament s’està fent tot el que es pot fer, estem reduint el risc al mínim possible. No el podem eliminar del tot però sí que podem aplicar mesures per pal·liar-lo”. Respecte al funcionament de l’administració, ha explicat que, més enllà del tancament d’alguns equipaments municipals, “des de l’Ajuntament es garantiran tots els serveis bàsics, els que sigui possible per via telefònica o telemàtica”. Martínez també ha detallat que, “de la mateixa manera que s’estan reforçant les mesures de protecció a la ciutadania, la corporació també treballa internament per garantir que la tasca dels empleats i empleades municipals es faci amb les màximes garanties de seguretat”.

A Rubí, a hores d’ara, no hi ha constància de cap cas confirmat de contagi.