Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substituirà l’arbrat viari mort per noves espècies a diferents punts de la ciutat Els treballs, inclosos al Pla d’inversions, es duran a terme als carrers Ciutat de Mendoza, Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament substituirà l’arbrat viari mort per noves espècies a diferents punts de la ciutat

Els treballs, inclosos al Pla d’inversions, es duran a terme als carrers Ciutat de Mendoza, Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z

Un dels espais on s’actuarà serà al carrer d’Iriarte, al Sector Z.
Un dels espais on s’actuarà serà al carrer d’Iriarte, al Sector Z

L’Ajuntament de Rubí iniciarà la setmana vinent les tasques de substitució d’arbrat viari mort per noves espècies a diferents carrers de la ciutat. Amb aquest projecte, inclòs al Pla d’inversions 2017, el consistori pretén plantar exemplars més adequats a l’entorn.

La cura de la massa arbòria i dels espais verds de què disposa la ciutat suposa una millora en l’estètica i la salubritat del municipi i, per tant, una millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Amb aquests treballs, que s’iniciaran a mitjans de la setmana vinent, el consistori pretén adequar i millorar les espècies d’arbres de diversos carrers de la ciutat.

Concretament, s’actuarà als carrers Ciutat de Mendoza i Nostra Senyora de Lourdes i a diferents vies del Sector Z: c. Galileu, c. Eduard Fontseré, c. Kepler, c. Iriarte, avinguda Comas i Solà i avinguda de l’Estatut, en el tram comprès entre l’av. Comas i Solà i el c. Iriarte.

Entre les noves espècies que es plantaran, que requereixen menys manteniment, destaquen el saboner de Xina (Koelreuteria paniculata), la mèlia (Melia azedarach L), l’auró roig (Acer rubrum), la rosa de Síria (Hibiscus syriacus) i l’arbre de Júpiter (Lagerstroemia indica).

L’empresa Parcs i Jardins Catalunya SL serà l’encarregada de dur a terme aquest projecte, que compta amb un pressupost de 134.986,68 euros. Els treballs consistiran, entre d’altres, en la tala d’arbres morts i soques existents en l’àmbit d’aplicació, l’arranjament de voreres, la construcció de boques de reg o degoteig i el subministrament i plantació de noves espècies d’arbrat.

L’execució d’aquest projecte no comportarà restriccions de trànsit, però mentre es duguin a terme els treballs serà necessari fer reserves d’aparcament. La durada prevista de les obres és de dos mesos, aproximadament.