Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament substitueix part de les baranes de formigó per altres de metàl·liques per obrir vistes a la Riera Un dels punts on s’ha actuat ha estat a la cruïlla entre el pont del carrer Cadmo i el passeig de la Riera, fet que, alhora, permet millorar la visibilitat en aquest encreuament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament substitueix part de les baranes de formigó per altres de metàl·liques per obrir vistes a la Riera

Un dels punts on s’ha actuat ha estat a la cruïlla entre el pont del carrer Cadmo i el passeig de la Riera, fet que, alhora, permet millorar la visibilitat en aquest encreuament

Les noves baranes metàl·liques afavoreixen la visibilitat dels conductors a l’hora de fer el gir en aquest punt.
Les noves baranes metàl·liques afavoreixen la visibilitat dels conductors a l’hora de fer el gir en aquest punt

L’Ajuntament ha arranjat diversos trams de la Riera de Rubí amb la voluntat de millorar la qualitat ambiental i paisatgística d’aquest espai i adoptar mesures per evitar-ne la seva futura degradació. Una de les tasques que s’han dut a terme ha estat la substitució de part de les baranes de formigó per altres de metàl·liques, que permeten una observació directa de la Riera a través seu.

Les obres d’arranjament de la Riera s’han centrat en tres trams: el que discorre entre el pont dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la desembocadura del torrent de les Abelles; el que enllaça el pont del carrer Cadmo amb el pont dels Ferrocarrils i, per últim, el comprès entre el pont del carrer Cadmo i la zona de la Riera situada a l’alçada del carrer del pont de Can Claverí.

Entre les actuacions que s’han realitzat hi ha la retirada de blocs de formigó i runa existents, l’eliminació d’espècies alienes a aquest indret, la retirada d’arrels, la revegetació de les zones de la llera on s’hagi eliminat la canya i la instal·lació de trams de noves baranes amb l’objectiu d’obrir vistes a la Riera, entre d'altres. En total s’han instal·lat baranes metàl·liques en quatre trams, un d’ells a l’encreuament entre el pont del carrer Cadmo i el passeig de la Riera. En aquest punt, la substitució dels blocs de formigó per baranes metàl·liques, més lleugeres a nivell visual, també afavoreix la visibilitat dels conductors a l’hora de fer el gir en aquesta cruïlla. Properament, també es col·locaran cartells explicatius sobre la fauna que hi ha a la Riera, amb dissenys del rubinenc Quim Conca.

Les obres d’arranjament de la Riera, que formen part del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, les ha executat l’empresa Parcs i Jardins Catalunya SL per un import de 111.536,26 euros.