Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament soterra els contenidors del c. Montserrat per minimitzar les molèsties al veïnat Els treballs s’iniciaran el proper 17 de juliol i tenen una durada prevista de dos mesos, durant els quals s’inhabilitarà la zona de càrrega i descàrrega https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament soterra els contenidors del c. Montserrat per minimitzar les molèsties al veïnat

Els treballs s’iniciaran el proper 17 de juliol i tenen una durada prevista de dos mesos, durant els quals s’inhabilitarà la zona de càrrega i descàrrega

Els contenidors de la pl. Anselm Clavé es van soterrar durant la primera fase de les obres.
Els contenidors de la pl. Anselm Clavé es van soterrar durant la primera fase de les obres

L’Ajuntament de Rubí inicia la propera setmana la segona fase de les obres per soterrar diversos contenidors de residus al nucli urbà. En una primera fase, els treballs ─inclosos al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015─ es van concentrar a les places Anselm Clavé i Estanislau Figueres, mentre que ara s’actuarà al c. Montserrat.

Concretament, en aquest punt se soterraran dos grups de tres contenidors, ubicats cadascun d’ells en una de les cantonades del c. Montserrat amb el c. Sant Jaume. En una de les bandes es preveu el soterrament d’un grup de tres contenidors de recollida selectiva (paper, cartró i vidre), mentre que a l’altra les obres se centraran en els de recollida de residus en general i matèria orgànica.

L’Ajuntament ha decidit dur a terme aquesta actuació per minimitzar les molèsties que pateixen els veïns. I és que aquests contenidors a l’aire lliure desprenen força mala olor i estan permanentment bruts, malgrat els esforços municipals per evitar aquesta situació. Les obres consistiran en el desplaçament d’un fanal i la seva línia elèctrica i l’eliminació d’un parell d’escocells i el seu arbrat, de diverses pilones i d’una màquina expenedora de tiquets de zona blava.

El proper dilluns es realitzaran els treballs d’implantació d’obra (col·locació de tanques, casetes d’obra, etc.) i, cap a mitjans de setmana, és previst que s’inhabiliti temporalment la zona existent de càrrega i descàrrega, que tornarà a estar operativa un cop finalitzi aquesta actuació. La circulació de vianants i de vehicles estarà garantida en tot moment. Els treballs és previst que tinguin una durada de dos mesos, aproximadament.

Contenidors soterrats
En el marc d’aquest projecte ja es van soterrar els contenidors de les places Anselm Clavé i Estanislau Figueres.

En el primer cas, es va soterrar un grup de set contenidors que fins aleshores estaven situats damunt de la vorera, a la confluència entre els carrers Llobateras i Colom. El fet que en aquest indret sovint s’hi organitzin concerts i altres tipus d’esdeveniments, així com la proximitat de bars i restaurants, feia necessària aquesta actuació.

Pel que fa a la plaça d’Estanislau Figueres, es va ampliar la zona de contenidors que hi havia al mateix nivell de la calçada per encabir-hi més unitats. Fins aleshores hi havia un total de sis contenidors ubicats a la cantonada entre els carrers Plana de Can Bertran i Pintor Fortuny i gràcies a aquestes obres es va habilitar l’espai suficient per a instal·lar-ne cinc més.