Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament soterra diversos grups de contenidors al nucli urbà de la ciutat Les obres, que tenen una durada prevista de dos mesos, permetran alleugerir les molèsties que generen aquests elements de recollida de residus https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament soterra diversos grups de contenidors al nucli urbà de la ciutat

Les obres, que tenen una durada prevista de dos mesos, permetran alleugerir les molèsties que generen aquests elements de recollida de residus

A la plaça d’Anselm Clavé se soterraran els set contenidors de recollida de residus que hi ha actualment.
A la plaça d’Anselm Clavé se soterraran els set contenidors de recollida de residus que hi ha actualment

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat aquesta setmana les obres per soterrar diversos contenidors de residus al nucli urbà. Aquests treballs, que s’inclouen al Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2015, es concentraran a les places Anselm Clavé i Estanislau Figueres i al c. Montserrat.

El primer espai on s’està actuant és a la plaça d’Anselm Clavé. El projecte preveu soterrar un grup de set contenidors que actualment estan situats damunt de la vorera, a la confluència entre els carrers Llobateras i Colom. El fet que en aquest indret sovint s’hi organitzin concerts i altres tipus d’esdeveniments, així com la proximitat de bars i restaurants, feia necessària aquesta actuació. Per dur a terme els treballs caldrà retirar dos arbres ─es plantaran dos exemplars nous a la mateixa plaça, a la zona on hi ha gespa─, eliminar els escocells, canviar un banc d’ubicació, enderrocar el paviment de les voreres i realitzar el buidatge de terres per a encabir-hi els contenidors soterrats, que funcionaran amb un equip elèctric hidràulic.

Al carrer de Montserrat se soterraran dos grups de tres contenidors, ubicats cadascun d’ells en una de les cantonades d’aquesta via amb el c. Sant Jaume. En una de les bandes es preveu el soterrament d’un grup de tres contenidors de recollida selectiva (paper, cartró i vidre), mentre que a l’altra les obres se centraran en els de recollida de residus en general i matèria orgànica. L’Ajuntament ha decidit dur a terme aquesta actuació per minimitzar les molèsties que pateixen els veïns. I és que aquests contenidors a l’aire lliure desprenen força mala olor i estan permanentment bruts, malgrat els esforços municipals per evitar aquesta situació. Les obres consistiran en el desplaçament d’un fanal i la seva línia elèctrica i l’eliminació d’un parell d’escocells i el seu arbrat, de diverses pilones i d’una màquina expenedora de tiquets de zona blava.

Per últim, a la plaça d’Estanislau Figueres s’ampliarà la zona de contenidors que hi ha actualment al mateix nivell de la calçada per encabir-hi més unitats. Ara hi ha un total de sis contenidors ubicats a la cantonada entre els carrers Plana de Can Bertran i Pintor Fortuny i gràcies a aquestes obres hi haurà l’espai suficient per a instal·lar-ne cinc més. Els treballs, que consistiran en ampliar la reculada on ara estan ubicats els contenidors, comportaran el trasllat d’un banc, un fanal i una tapa de registre uns metres més enllà.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa COYNSA 2000 SL per un import de 192.000,57 euros. L’execució d’aquests treballs pot comportar diverses molèsties als veïns, com ara talls puntuals de trànsit, que l’Ajuntament intentarà minimitzar al màxim. Aquesta actuació s’allargarà uns dos mesos, aproximadament.