Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament restringeix el pas de camions pesants per davant de l’INS J.V. Foix durant les entrades i sortides de l’alumnat Paral·lelament, també s’han instal·lat unes tanques davant del recinte educatiu per ampliar el perímetre de seguretat dels i les estudiants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament restringeix el pas de camions pesants per davant de l’INS J.V. Foix durant les entrades i sortides de l’alumnat

Paral·lelament, també s’han instal·lat unes tanques davant del recinte educatiu per ampliar el perímetre de seguretat dels i les estudiants

La senyalització vertical prohibeix el pas de camions de gran tonatge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La senyalització vertical prohibeix el pas de camions de gran tonatge (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí, mitjançant un decret d’Alcaldia, ha decidit prohibir el pas de vehicles pesants al llarg del camí de Can Sempere, on s’ubica l’Institut J.V. Foix, entre les 7.30 i les 8 h i entre les 14.15 i les 14.45 h. L’objectiu d’aquesta mesura és millorar la seguretat en aquesta zona, principalment durant les hores de major afluència d’alumnes amb motiu de l’entrada o sortida del centre educatiu.

El camí de Can Sampere és una via urbana que uneix l’INS J.V. Foix amb el camí d’Ullastrell, via principal de comunicació entre les urbanitzacions de la zona oest de Rubí i el centre urbà. D’acord amb l’article 50 del Reglament General de Circulació, per les característiques de la via ─urbana de dos sentits de circulació─, el límit de velocitat és de 30 km/h, indicat tant a la senyalització vertical com horitzontal, que també adverteix que es tracta d’una zona escolar.

Fruit de les diferents inspeccions i aforaments de trànsit realitzats pel Servei de Mobilitat i Accessibilitat del Consistori durant els mesos de gener i febrer d’enguany, s’ha comprovat que els vehicles pesants representen el 17% del trànsit de la via (d’un total d’uns 980 vehicles diaris, aproximadament) i que les hores punta de circulació són de 7 a 8 h i de 14 a 15 h. De fet, durant la franja de 7 a 9 h es registra un 24% del total de pas de camions diaris, el 15% dels quals circulen a més de 30 km/h els dies entre setmana, quan hi ha activitat escolar. 

L’Ajuntament ha mantingut reunions amb la direcció de l’institut per abordar aquesta qüestió i buscar solucions per dotar de la màxima seguretat possible els i les estudiants durant l’entrada i sortida del centre.

Així, el Consistori ha implementat diverses actuacions tàctiques, que han entrat en vigor aquesta setmana. D’una banda, es restringeix el pas de vehicles amb MMA superior a 3.500 kg (excepte autocars, autobusos i serveis) per davant del centre escolar de 7.30 a 8 h i de 14.15 a 14.45 h. I, de l’altra, s’han col·locat unes tanques a l’entrada del centre educatiu per tal d’ampliar el perímetre de seguretat dels i les estudiants i, alhora, augmentar l’espai d’estada de l’alumnat.

Paral·lelament a aquestes actuacions a curt termini, l’Ajuntament continua treballant per buscar noves fórmules definitives que incrementin la seguretat dels i les estudiants del J.V. Foix.

Objectius de Desenvolupament sostenible