Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep per setena vegada el segell Infoparticipa Aquest dilluns s’ha fet entrega del reconeixement que Rubí ha rebut amb el 100% dels punts per tercera vegada, la segona consecutiva https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament rep per setena vegada el segell Infoparticipa

Aquest dilluns s’ha fet entrega del reconeixement que Rubí ha rebut amb el 100% dels punts per tercera vegada, la segona consecutiva

La regidora Elena Montesinos Pujante en el moment del lliurament del guardó (Foto: Infoparticipa).
La regidora Elena Montesinos Pujante en el moment del lliurament del guardó (Foto: Infoparticipa)

La web de l’Ajuntament de Rubí, Rubi.cat, ha rebut per setena vegada consecutiva el segell Infoparticipa 2022, que reconeix la transparència informativa d’aquest lloc web. En aquesta edició, a més, el portal repeteix amb el 100% de la puntuació, com ja va assolir el 2021, i és la tercera vegada que compleix tots els paràmetres avaluats.

136 consistoris catalans han obtingut aquesta distinció, d’un total de 947, i d’aquests 43 han completat el 100% dels criteris en consideració, entre ells Rubí.   

La regidora de Transparència, Elena Montesinos Pujante, ha valorat aquesta puntuació:  “aquest guardó no és només el reconeixement de la feina que s'està fent des de govern obert, sinó que representa el compromís que adquirim amb la ciutadania per seguir millorant en l'accés a la informació, els mecanismes de retiment de comptes i els processos participació”.

Aquesta distinció l’atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de l’anàlisi de 52 indicadors. L’avaluació es basa en tres eixos: qui són els i les representants polítics?, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana?

El Mapa Infoparticipa és una eina creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB que té com a objectiu avaluar la qualitat i la transparència de la informació a les pàgines web dels ajuntaments.

Objectius de Desenvolupament sostenible