Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep els participants a la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat L’alcaldessa Ana María Martínez ha traslladat als integrants de la marxa que el Consistori rubinenc treballarà per reduir la taxa de desocupació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament rep els participants a la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat

L’alcaldessa Ana María Martínez ha traslladat als integrants de la marxa que el Consistori rubinenc treballarà per reduir la taxa de desocupació

Ana María Martínez, la resta de regidors i representants dels grups municipals han escoltat atentament les reivindicacions dels integrants de la marxa (foto: Localpres).
Ana María Martínez, la resta de regidors i representants dels grups municipals han escoltat atentament les reivindicacions dels integrants de la marxa (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Rafael Güeto, la resta de regidors de l’equip de govern i representants dels grups municipals han rebut aquest dimecres a l’Ajuntament els participants a la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat. Representants de diferents col·lectius socials recorren des de dilluns diverses localitats catalanes amb l’objectiu de fer sentir les seves reivindicacions, entre les quals es troben la derogació de la Reforma Laboral, l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania i de la Iniciativa Legislativa Popular de mesures d’urgència habitacional i pobresa energètica, la revaloració de les pensions, la reducció de la jornada laboral a 30 hores setmanals sense reducció de salari i l’oposició a l’Acord Comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTIP).

A Rubí, la marxa ha comptat amb una setantena de participants, que s’han concentrat a la plaça de Pere Aguilera per traslladar les seves reivindicacions als polítics rubinencs. El seu objectiu és que el govern local les tradueixi en mesures aplicables i que el Ple municipal vehiculi aquelles que són competència de la Generalitat de Catalunya o del Govern de l’Estat a través de diverses mocions de suport.

Ramon Franquesa, un dels portaveus de la 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat, ha dirigit unes paraules als polítics locals: “Sabem que des dels ajuntaments, les vostres competències són limitades. Us demanem que arribeu fins on pugueu i més enllà a l’hora de protegir la gent. Sapigueu que, si des del Govern de la Generalitat o de l’Estat us posen dificultats, tindreu a darrera, donant-vos suport, tots els moviments socials que han convocat aquesta marxa”. Alhora, Franquesa ha assegurat que “també serem molt exigents perquè governeu en favor de la ciutadania i de la gent més dèbil”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha pres nota de les demandes dels integrants de la marxa: “Hem recollit aquesta carta reivindicativa amb un compromís que no és nou pel Partit dels Socialistes de Catalunya ni per aquest equip de govern. Un compromís per treballar de manera ferma i decidida per les persones que més ho necessiten a nivell social, per motius derivats de la situació de crisi actual. I no només per aquelles persones que més ho necessiten a la nostra ciutat, sinó que des de l’Ajuntament de Rubí també treballarem per contribuir a una Catalunya sense atur”.

En aquest sentit, cal recordar que el Consistori rubinenc ja ha dut a terme diferents accions per assolir algunes de les reivindicacions d’aquest col·lectiu. Així, el Ple municipal va aprovar, el desembre de 2014, una moció de rebuig a l’Acord Comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units; i a la sessió ordinària del mes de febrer de 2013 se’n va aprovar una altra en suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la Renda Garantida de Ciutadania, entre d’altres.

La 3a Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat va partir dilluns de Badalona, Sant Coloma, Montcada i Granollers; i contempla parades a Ripollet, Cerdanyola, Badia, Sabadell, Terrassa, Rubí, Martorell, Abrera, Sant Vicenç dels Horts, L’Hospitalet i Barcelona, on aquest dijous es tancarà la iniciativa amb una gran manifestació a les 18 h que anirà des de la plaça de Sant Jaume fins al Parlament.