Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova l’enllumenat amb tecnologia LED a Cova Solera i Can Jardí i rehabilita 19 pavellons del cementiri Paral·lelament, també s’han reprès els treballs de millora de la seguretat viària a la C-1413, BP-1503 i al polígon de La Llana, interromputs a causa de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament renova l’enllumenat amb tecnologia LED a Cova Solera i Can Jardí i rehabilita 19 pavellons del cementiri

Paral·lelament, també s’han reprès els treballs de millora de la seguretat viària a la C-1413, BP-1503 i al polígon de La Llana, interromputs a causa de la Covid-19

Una de les actuacions preveu millorar la il•luminació a dos polígons industrials de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí).
Una de les actuacions preveu millorar la il•luminació a dos polígons industrials de la ciutat (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha engegat aquesta setmana dues noves actuacions incloses al Pla d’inversions financerament sostenibles. D’una banda, la renovació de l’enllumenat públic amb tecnologia LED als polígons industrials de Cova Solera i Can Jardí i, de l’altra, unes obres de rehabilitació a un total de 19 pavellons del cementiri municipal. Paral·lelament, aquest dilluns també s’han tornat a posar en marxa els treballs de millora de la seguretat viària a la C-1413, BP-1503 i al polígon de La Llana, que havien quedat aturats com a conseqüència de la situació generada per la Covid-19.

Enllumenat amb tecnologia LED
Amb l’actuació a Cova Solera i a Can Jardí, l’Ajuntament pretén millorar i renovar l’enllumenat públic d’aquests dos polígons industrials per dotar-los d’una millor il·luminació i, per tant, oferir una major seguretat a la zona. La intervenció també permetrà esmenar defectes elèctrics de la xarxa.

Les tasques es realitzaran als següents carrers: passatge del Compositor Schubert, carrer del Compositor Schumann, avinguda del Compositor Bizet, carrer del Compositor Bach, carrer del Compositor Wagner, carrer del Compositor Chopin, carrer del Compositor Verdi, carrer del Compositor Vivaldi, carrer del Compositor Schubert, carrer de Luxemburg, camí de la Riera, avinguda de Can Sucarrats, avinguda de Cova Solera, carrer d’Atenes i carrer de Praga.

Els treballs consten de tres blocs: instal·lació de lluminàries LED, reparació de desperfectes de la instal·lació i substitució de quadres de control.

Pel que fa a la instal·lació de lluminàries LED, se’n col·locaran un total de 530 unitats. La potència d’aquestes lluminàries LED es determinarà en funció dels estudis lumínics i segons les característiques dels vials.

El projecte també contempla tot un seguit d’actuacions per reparar els defectes elèctrics existents a la xarxa d’enllumenat públic, com el subministrament i connexió de caixa de borns de fusibles, la recerca i anàlisis dels defectes elèctrics i mecànics a la instal·lació d'enllumenat, la reparació d'arqueta de registre consistent en la instal·lació d’un nou marc i tapa, treballs de separació de xarxa de terres o l’execució d’un tram de 50 metres lineals de nova rasa per canalitzar diversos tubs, entre d’altres.

Per últim, també se substituiran un total de vuit unitats de quadres de control d’enllumenat.

L’empresa que porta a terme les obres, per un import de 349.148,71 euros, és Serveis Integrals de Manteniment RUBATEC, SA. El termini previst per a l’execució dels treballs és d’uns quatre mesos.

Rehabilitació de pavellons al cementiri
Aquest dilluns també han començat unes obres de rehabilitació a un total de 19 pavellons del cementiri municipal. Els treballs tenen un període d’execució d’uns tres mesos i permetran substituir les peces de coronació de façana dels edificis existents, així com reforçar la impermeabilització i dur a terme una neteja general de les cobertes. Aquesta actuació se suma a la que es va iniciar fa una setmana a nou pavellons més de l’equipament.

Amb aquesta actuació, el Consistori pretén eliminar el perill de despreniment de les peces de cornisa de pedra artificial; realitzar un reforç perimetral de la impermeabilització de les cobertes i substituir aquella que es trobi malmesa; dur a terme una neteja general de les cobertes, i sanejar i reparar els acabats dels paraments verticals i horitzontals dels blocs allà on es determini que sigui necessari.

Gràcies a aquesta intervenció se substituirà la totalitat de les peces de coronació de 19 blocs que es troben en mal estat per peces d’acabament de xapa d’alumini. També es retirarà la tela asfàltica de cobriment dels murets de coberta i se sanejarà tota la superfície per poder arrebossar novament el parament i, així, assegurar la correcta col·locació de la nova impermeabilització perimetral, previ a la col·locació de la peça metàl·lica de cobriment. L’actuació també preveu substituir la impermeabilització de les cobertes de manera parcial o completa d’alguns blocs que es trobin en mal estat. En un total de tres blocs es repararan unes esquerdes existents als murs de tancament. I en alguns tancament de façana se sanejaran les taques d’òxid existent, es segellaran les juntes on sigui necessari i es retiraran les peces que estiguin en perill de despreniment. Els nínxols oberts que presentin degradació en paraments o revestiment interiors o fissures se sanejaran i es repararan.

B28 Construccions, SL és l’empresa que realitza aquesta intervenció per un import de 72.700,79 euros i un termini d’execució d’uns tres mesos.

Seguretat viària a la C-1413, BP-1503 i el polígon de La Llana
Aquesta setmana també s’han tornat a posar en marxa els treballs de millora de la seguretat viària a la C-1413, BP-1503 i el polígon de La Llana. Les obres van quedar interrompudes quan es va  declarar l’estat d’alarma per la Covid-19, amb un 95% de l’actuació executada. Ara només manca col·locar la senyalització viària vertical i posar en funcionament la semaforització. Es preveu que els treballs finalitzin d’aquí a dues setmanes, com a màxim.