Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rehabilita la coberta del dipòsit d’aigua de Cova Solera Les obres de reparació d’aquesta estructura, que abasteix d’aigua els polígons de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí, tenen una durada estimada de dos mesos i mig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament rehabilita la coberta del dipòsit d’aigua de Cova Solera

Les obres de reparació d’aquesta estructura, que abasteix d’aigua els polígons de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí, tenen una durada estimada de dos mesos i mig

Les obres consisteixen en demolir l’actual coberta i construir-ne una de nova (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres consisteixen en demolir l’actual coberta i construir-ne una de nova (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament ha iniciat les obres de rehabilitació de la coberta del dipòsit de Cova Solera, una de les instal·lacions que formen part de la xarxa de distribució d’aigua potable del municipi. L’estiu del 2018 es va produir l’esfondrament de part de la coberta, deixant el dipòsit fora de servei i fent necessària l’execució d’un by-pass per poder seguir subministrant aigua mentre es duia a terme la reparació dels danys ocorreguts.

Durant aquest temps s’ha redactat el projecte constructiu per a l’execució de les obres i s’ha procedit a la seva aprovació. La setmana passada van començar els treballs de rehabilitació, que tenen una durada prevista de dos mesos i mig. L’actuació consisteix a demolir la coberta malmesa i a construir-ne una de nova.

La nova coberta serà impermeable i circulable per a les persones. Així mateix, es realitzaran els acabats necessaris per garantir l’accés a la pròpia coberta i a l’interior del dipòsit.

L’actuació compta amb un import total de 236.111,80 euros. “Aquesta obra forma part de l’ambiciós Pla d’inversions 2020-2021 per millorar i renovar les instal·lacions d’abastament i clavegueram a Rubí, dotat amb més de 2,5 milions d’euros”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

El dipòsit té una capacitat de 4.500m3, és de planta circular, amb un radi de 12 m i 10,5 m d’alçada. Va ser construït als anys 1990-1991 i serveix de pulmó als polígons industrials de Cova Solera, Rubí Sud i Can Jardí.