Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament regularà l’ús dels vehicles de mobilitat personal en una nova ordenança El consistori recorda a través d’una campanya informativa que el Reglament General de Circulació prohibeix que aquests vehicles circulin pels espais destinats a vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament regularà l’ús dels vehicles de mobilitat personal en una nova ordenança

El consistori recorda a través d’una campanya informativa que el Reglament General de Circulació prohibeix que aquests vehicles circulin pels espais destinats a vianants

L’alcaldessa i el regidor de mobilitat amb la premsa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de mobilitat amb la premsa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí treballa en la redacció d’una nova ordenança que regularà l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dimecres l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, acompanyada del regidor de Mobilitat, Rafael Güeto Ortiz. La intenció de l’equip de govern és que la norma aparegui al Pla Anual Normatiu de 2020. L’ús dels VMP (patinets, rodes i plataformes elèctriques, segways, HoverBoards...) en entorns on abans només hi circulaven les persones provoca situacions de risc, pel fet de compartir l’espai urbà amb la resta d’usuaris. “Tindrem una normativa que ho regularà de manera més concreta a la ciutat. L’objectiu és aconseguir que la convivència entres les persones i aquests vehicles sigui la millor”, ha dit l’alcaldessa.

Mentre es treballa el nou text que actualitzarà l’ordenança actual, i amb la voluntat de donar resposta a la inquietud de la ciutadania, el consistori ha publicat un ban en què es recorda que la normativa de circulació vigent prohibeix que els VMP circulin per espais destinats exclusivament a les persones. La campanya divulgativa que ha començat amb la publicació del ban es reforçarà a les zones de vianants durant les festes de Nadal. Les agents cíviques repartiran informació impresa i, en el marc de la campanya de seguretat que fa la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, també s’alertarà als conductors d’aquests tipus de vehicles de les zones per les quals no han de circular. “Hi ha sancions, però d’entrada treballarem des de la pedagogia per intentar que les persones recordin quines són les seves obligacions”, conclou Martínez.

Reglament General de Circulació
Els Vehicles de Mobilitat Personal poden tenir una massa superior a la de les persones i es mouen a major velocitat que els vianants excedint en alguns casos els 25 km/h. L’article 121 del Reglament General de Circulació prohibeix la circulació de vehicles, inclosos en aquesta categoria els Vehicles de Mobilitat Personal, per les voreres i les zones de vianants. La senyalització actual a l’illa de vianants prohibeix la circulació de tots els vehicles no autoritzats, excepte els de càrrega i descàrrega en l’horari establert. A més, els vehicles de tipologia L1e-A (ciles de motor) estan obligats a disposar d’autorització administrativa i assegurança obligatòria de responsabilitat civil. Els de tipologia L1e-B (ciclomotors de dues rodes) tenen consideració de ciclomotor a tots els efectes.