Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reformarà 24 llars dins el Programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona Els Serveis Socials municipals s’han encarregat de seleccionar els habitatges, on es faran actuacions per millorar l’accessibilitat de banyeres i dutxes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reformarà 24 llars dins el Programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona

Els Serveis Socials municipals s’han encarregat de seleccionar els habitatges, on es faran actuacions per millorar l’accessibilitat de banyeres i dutxes

Les intervencions previstes se centraran a fer els habitatges més accessibles (foto: Diputació de Barcelona).
Les intervencions previstes se centraran a fer els habitatges més accessibles (foto: Diputació de Barcelona)

L’Ajuntament de Rubí farà reformes a 24 llars de la ciutat per tal de millorar les seves condicions d’accessibilitat, seguretat i habitabilitat. Les intervencions s’emmarquen en el Programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació de Barcelona, adreçat a incrementar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones beneficiàries.

Els destinataris d’aquestes actuacions són persones proposades pels Serveis Socials municipals que es troben en situació de fragilitat per qüestions d’edat, salut i/o manca d’autonomia personal, discapacitat i/o dependència o en situació de vulnerabilitat com a conseqüència de viure soles o amb una altra persona gran. Preferentment, s’atén persones amb dificultats per realitzar les activitats de la vida diària, persones que tenen acreditada la seva condició de discapacitat i/o estan en situació de dependència, i persones majors de 80 anys que viuen soles o amb una altra persona gran.

El programa de la Diputació contempla petites reformes bàsiques que inclouen:

  • Arranjaments en banys: totes aquelles intervencions orientades a millorar principalment l'accessibilitat i facilitar la higiene personal ─substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres─.
  • Arranjaments en cuines: totes aquelles intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les condicions de vida diària a la cuina ─substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d'aixetes, entre d'altres─.
  • Arranjaments en zones de pas: totes aquelles intervencions orientades a realitzar adaptacions i/o  proporcionar suports en l'entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona ─ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d'ajudes tècniques, entre d'altres─.
  • Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments citats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.

A Rubí, les actuacions previstes durant el període 2016-2018 inclouen 22 canvis de banyeres per dutxes i la substitució de dos plats de dutxa per dutxes adaptades. Cinc d’aquestes millores ja s’han iniciat.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha destacat els beneficis d’aquesta cooperació amb la Diputació de Barcelona: “En aquest cas, la col·laboració amb altres administracions ens permet donar una resposta eficaç a les necessitats bàsiques de més d’una vintena de llars, tots de persones grans. Disposar d’un habitatge adaptat és essencial per a la qualitat de vida d’una part de la ciutadania que, ja sigui per la seva edat o per la seva salut, té dificultats per desenvolupar-se en el seu dia a dia”. 

Els destinataris del Programa d’arranjament d’habitatges són els ens locals de la demarcació de Barcelona amb un màxim de 300.000 habitants. A l’anterior edició d’aquesta iniciativa (2014-2015), es van dur a terme 17 reformes a Rubí.