Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reforça els llaços de col·laboració amb La Skateboarding Rubí L’alcaldessa, acompanyada de diversos membres de l’equip de govern, s’ha trobat amb un representant de l’entitat local d’skate on han fet seguiment del projecte del nou skatepark de Can Sant Joan https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reforça els llaços de col·laboració amb La Skateboarding Rubí

L’alcaldessa, acompanyada de diversos membres de l’equip de govern, s’ha trobat amb un representant de l’entitat local d’skate on han fet seguiment del projecte del nou skatepark de Can Sant Joan

Un moment de la trobada d’aquest dimecres (foto. Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un moment de la trobada d’aquest dimecres (foto. Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, acompanyada del regidor d’Obra Pública, Juan López Nuñez, el regidor de Planejament Urbà, Rafael Güeto Ortiz; la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre i personal tècnic, s’ha reunit aquest dimecres amb un representant de La Skateboarding Rubí, l’associació d’skaters de la ciutat. En el marc de la trobada que ha servit per reforçar la col·laboració amb l’entitat s’ha repassat el projecte d’ampliació de les instal·lacions de l’skatepark de Can Sant Joan i l’entitat de patinadors i patinadores ha explicat que han portat la pràctica de l’skate com a activitat extraescolar a les escoles Ca n’Alzamora i Rivo Rubeo. La Skateboarding Rubí ha col·laborat activament amb el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Rubí en l’organització d’esdeveniments com el Rubí Skate Open i el Full Colors

Un nou skatepark obert a la ciutat
L’ampliació de l’skatepark augmentarà la superfície dedicada a aquesta pràctica esportiva, crearà un nou circuit per a diferents nivells apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars. L’ampliació de la instal·lació inclou la creació de zones d’estada per a les persones que acompanyin els i les patinadores que permetran projectar l’equipament com un espai públic per a tota la ciutadania.

Els treballs consistiran a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark ─quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls─ i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark que tindrà dos accessos des de la vorera aprofitarà la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es composarà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència.

Les obres van a càrrec de l’empresa Roig i Fills Associats, S.A. i s’han pressupostat en 289.190 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’unes 16 setmanes. Durant la major part d’aquest temps, es podrà seguir fent ús de l’skatepark actual. Només es limitarà l’accés mentre es facin les tasques de reparació de la instal·lació existent.

Actualment, Rubí compta amb un skatepark que dona servei de manera correcta a la comunitat d’skaters de la ciutat, però que ha quedat petit a causa de la creixent demanda per part dels patinadors i patinadores locals.