Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament referma el seu compromís per fer de Rubí una ciutat mediadora Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Mediació, el consistori ha anunciat la seva voluntat de potenciar aquesta via de prevenció i resolució de conflictes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament referma el seu compromís per fer de Rubí una ciutat mediadora

Coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de la Mediació, el consistori ha anunciat la seva voluntat de potenciar aquesta via de prevenció i resolució de conflictes

El Servei de Mediació Ciutadana es troba ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany (foto: Localpres).
El Servei de Mediació Ciutadana es troba ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany (foto: Localpres)

Aprofitant la commemoració del Dia Europeu de la Mediació, l’Ajuntament de Rubí ha fet palès el seu compromís de seguir treballant per fer de Rubí una ciutat mediadora. La voluntat del consistori és sumar esforços i crear dinàmiques de treball col·laboratiu amb els professionals del municipi que aborden situacions de conflicte, així com seguir potenciant la feina que s’està fent des del Servei de Mediació Ciutadana per combatre els estereotips i prejudicis.

Per avançar en aquesta línia, l’Ajuntament ha convocat el proper 28 de gener una primera reunió de la xarxa de professionals que treballen amb la infància amb l’objectiu de fer una reflexió conjunta i començar a establir canals de treball conjunt. La trobada, que tindrà lloc al Centre de Recursos Pedagògics, serà un primer pas per donar a conèixer el Servei de Mediació a tots els agents implicats en la resolució de conflictes.

El Dia Europeu de la Mediació té lloc cada 21 de gener en commemoració de l’aprovació, per part del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, de la recomanació R(98)1 sobre mediació familiar. Durant aquests dies, s’han programat arreu de Catalunya tot un seguit d’activitats de promoció i divulgació de la mediació, amb la participació de més de 40 entitats, ajuntaments, diputacions i universitats, entre d’altres.

Servei de Mediació
Rubí compta des del 2007 amb un Servei de Mediació Ciutadana, actualment ubicat al carrer Maria Aurèlia Capmany, 32-34, planta baixa. Aquest recurs promou la gestió alternativa de conflictes mitjançant l’ús prioritari de la mediació, tot creant un espai de seguretat, confidencial i no advers en què les parts afectades puguin comunicar-se d’una manera diferent a com ho havien fet fins al moment.

Tal com ha destacat la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, “des de l’Ajuntament volem seguir treballant pels valors de la mediació. Volem contribuir a un canvi de model de relació a la nostra ciutat, que passi de l’enfrontament al diàleg”. La  mediació suposa també la responsabilitat i la implicació de cadascú en la resolució dels propis conflictes, “aporta a la nostra societat diàleg, respecte, confiança i responsabilitat. Incrementa el capital social i ens permet progressar cap a una societat més madura i cohesionada”, ha conclòs García.